Anklager kræver 15 års fængsel til Theranos-stifter

Udover 15 år i fængsel kræver anklageren i Theranos-retssagen, at Elizabeth Holmes tilbagebetaler næsten 6 mia. kr. til investorerne.
Foto: Jeff Chiu/AP/Ritzau Scanpix
Foto: Jeff Chiu/AP/Ritzau Scanpix

Elizabeth Holmes bør tilbringe de næste 15 år bag tremmer, hvis det står til anklageren i retssagen mod hende. Det har anklageren meldt ud forud for strafudmålingen for Theranos-stifteren på fredag.

Det skriver flere amerikanske medier.

Elizabeth Holmes blev i januar dømt for bedrageri mod investorer og sammensværgelse efter en fire måneder lang retssag i Californien.

Sagen bygger på en række artikler i mediet The Wall Street Journal, der havde sat Theranos’ teknologi under lup.

Virksomheden blev grundlagt i 2003, og nåede på sit højeste en værdi på 9 mia. dollars. Theranos lovede at revolutionere sundhedsvæsenet med en teknologi, der ifølge virksomheden kun krævede nogle få dråber blod til at udføre hundredvis af medicinske tests.

Selskabet lukkede imidlertid i 2018, efter at der blev stillet spørgsmålstegn ved teknologiens kapacitet og testenes pålidelighed i en række artikler i Wall Street Journal. Theranos havde i hele perioden brugt almindeligt tilgængelige kommercielle maskiner til flere tests, og nogle læger slog alarm over nøjagtigheden af resultaterne.

Udover 15 år i fængsel, kræver anklageren ligeledes, at Elizabeth Holmes tilbagebetaler det fulde beløb til investorerne, som de har mistet i forbindelse med sagen. Her er der tale om knap 804 mio. dollar.

Blandt investorerne var der en række prominente navne, heriblandt Walton-familien, der er arvinger til Walmart-stifteren, og Rupert Murdoch, bestyrelsesformand for News Corp, der ironisk nok ejer The Wall Street Journal. Selvsamme avis, der satte fokus på Theranos-svindlen.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også