Læs alt om GNs generalforsamling: Kritik, selvros og afsked med mangeårig formand

Der var både kritik fra aktionærerne, stort fokus på høreselskabets gæld, en ny formand og meget mere på GN’s generalforsamling i Ballerup, hvor MedWatch fulgte med. 
Foto: Gn/pr
Foto: Gn/pr

Det var ikke alle aktionærer, der kun var mødt op for kaffen og kagen til GN’s generalforsamling, der blev afholdt fra hovedkontoret i Ballerup. 

Der var både kritiske røster og et kærligt farvel til den mangeårige formand, Per Wold-Olsen, der ikke ønskede at fortsætte i bestyrelsen hos det danske høreapparatselskab. 

MedWatch var til stede, og under den afgående formands velkomsttale, som i øvrigt indeholdt en masse selvros af bestyrelsens og selskabets bedrifter det seneste år på trods af makroøkonomisk krise og krig, adresserede han rygterne om et opsplitning af selskabet.

”I pressen er vi i den senere tid blevet mødt med spørgsmål om, hvorfor vi ikke splitter virksomheden i to. Vi mener ikke, at dette vil være klogt, og det vil ikke skabe langsigtet værdi for aktionærerne,” sagde Per Wold-Olsen fra talerstolen, og vendte det hele på en tallerken:

”Vi kan se, at vores konkurrenter forsøger at kopiere vores unikke forretningsmodel. Det tager vi som en bekræftelse af strategien,” lød det ydermere, uden at nordmanden dog nævnte konkrete eksempler på det. 

Kritikken haglede ned

Der var både kritiske røster blandt ATP, en enkelt privat investor og Dansk Aktionærforening, der alle tog plads ved talerstolen under debatten. Den private investor harcelererede over den afgående formands selvros, mens Søren Svendsen fra Dansk Aktionærforening var særdeles kritisk over for den massive gæld, GN har optaget på baggrund af det 8 mia. kr. store opkøb af Steelseries sidste år. 

Søren Svendsen kritserede ledelsen af GN for at være for dårlige til at foretage opkøb. Der var heller ikke specielt mange kærlige ord rettet mod den afgående formand.

”Da Per Wold Olsen meddelte, at han ikke ønskede genvalg, steg aktien 10 pct. Det siger noget om markedets holdning til det,” afsluttede han sin tale med, hvor han også opfordrede til et salg af dele af GN til William Demant Invest, som i forvejen er storaktionær. Det mødte spredte klapsalver blandt de fremmødte aktionærer. 

ATP havde allerede sidste år foreslået GN’s bestyrelse en kapitalrejsning – som tirsdag aften endte med at blive droppet helt, på trods af, at 113 mio. kr. stemte for forslaget. Det kom frem, da underdirektør Claus Berner Møller tog talerstolen, hvor han også takkede Per Wold-Olsen for sin indsats. Per Wold-Olsen kvitterede med at takke Claus Berner Møller tilbage for ”godt samarbejde”.

Efter generalforsamlingen var pressen inviteret til en interviewsession med den nyvalgte bestyrelsesformand Jukka Pekka Pertola. Han var imidlertid ikke så meddelsom omkring, hvad der nu skal ske med GN og gældssituationen, men at bestyrelsen nok skal finde en løsning.

”Jeg vil ikke spekulere for meget,” sagde den nye formand en hel del gange til den fremmødte presse. 

”Vi skal fortsætte dialogen med vores aktionærer og finde den rigtige løsning. Men der er ganske mange forskellige alternativer, vi skal kigge på.”

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også