Sydbank ser droppet kapitaludvidelse modtaget med tilfredshed

Selvom gælden ikke forsvinder, vil aktionærerne tage godt imod GNs skrottede planer om at rejse 7 mia. kr. gennem udstedelse og salg af nye aktier, vurder analytiker i Sydbank.
Foto: Andrew Kelly/Reuters/Ritzau Scanpix
Foto: Andrew Kelly/Reuters/Ritzau Scanpix
af marketwire

GN’s beslutning om at følge aktionærernes anbefaling bør sende mundvigene opad hos investorerne i onsdagens aktiemarked.

Det vurderer Sydbanks senioranalytiker Søren Løntoft Hansen over for MarketWire, efter at GN tirsdag efter børslukketid tirsdag annoncerede, at koncernen har måttet give efter for aktionærpresset og droppe den foreslåede kapitaludvidelse på op til 7 mia. kr.

”De har jo lyttet til aktionærerne, og det er jo også ejerne. Der har jo været en modstand mod den kapitaludvidelse. Det tager man så konsekvensen af,” pointerer analytikeren.

Det droppede forslag til dagens generalforsamling, vil ifølge Søren Løntoft Hansen blive modtaget med tilfredshed:

”I og med at aktionærerne har ytret sig negativt om så stor en kapitaludvidelse, og det faktum at det udvander aktionærerne, så tror jeg, at der er tilfredshed blandt aktionærerne, og vi vil formentlig også se en positiv kursreaktion i kølvandet på den her annoncering. Også selv om gælden ikke forsvinder på grund af det her.”

Størrelsen på dagens fremgang til GN-aktien afhænger ifølge Sydbanks senioranalytiker dog af, hvordan markedet fortolker på, hvad GN nu vil gøre i forhold til finansiering.

”Skal man nu lave en mindre kapitaludvidelse, hvad med en konsolidering, hvor sandsynligheden nu er blevet øget. Der er så mange elementer i det, der gør det enormt svært at spå om størrelsen på en eventuel stigning for aktien,” vurderer Søren Løntoft Hansen.

Gælden forsvinder ikke

GN har fortsat 7 mia. kr. i obligationsgæld, der skal refinansieres inden alt for længe, så GN skal ifølge Sydbanks senioranalytiker fortsat ud at afsøge nogle muligheder for refinansiering.

En refinansiering med det nuværende renteniveau vil blive til en væsentlig højere rentebetaling, hvilket ifølge analytikeren vil gå ud over GN’s pengestrømme.

”Man vil nok kigge på, om man kan klare sig med mindre. Vil de være komfortable med en lidt højere gearing, nettogælden i forhold til deres driftsindtjening, end hvad de ellers anser for det optimale niveau,” spørger Søren Løntoft Hansen.

Problemet med en højere gearing er, at det typisk også vil medføre, at obligationsinvestorerne vil have en højere rente.

”De betaler stort set ikke noget nu, og renten er jo steget. Det faktum at de har en høj gearing vil også sparke lidt til deres rente,” siger senioranalytikeren, der ikke venter noget nyt om et muligt tiltag for at adressere gælden på dagens generalforsamling.

Øget sandsynlighed for konsolidering

Det droppede kapitaludvidelsesforslag øger sandsynligheden for en konsolidering i branchen, vurderer Søren Løntoft Hansen:

”Da man annoncerede kapitaludvidelsen, der signalerede man vel i min optik også en form for selvstændighedstrang. Nu har man trukket kapitaludvidelsen tilbage og så kan man sige, at sandsynligheden i hvert fald ikke er blevet mindre for en eller anden form for konsolidering i branchen.”

Der er nogle investorer, der spekulerer i, at Demant kan være en mulig køber af GN, men Sydbanks analytiker tør ikke spå specifikt om sandsynligheden for, at den danske høreapparatkollega lægger et bud på sin gældspressede konkurrent.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også