MedWatch

Cochlear venter indtjeningsfremgang

Australske Cochlear slår analytikerforventninger på omsætningen, men skuffer på indtjeningen i regnskabsåret 2021/22. I det iindeværende rengskabsår, 2022/2023, venter selskabet fremgang i den underliggende indtjening på 8-13 pct.

Foto: Doug Finger/AP/Ritzau Scanpix

Den australske høreapparatkoncern Cochlear venter fremgang i den underliggende indtjening på 8-13 pct. i regnskabsåret 2022/23 efter en fremgang på 18 pct. i det forgangne år.

Omsætningen steg i de 12 måneder til og med juni med 10 pct. til 1,65 mia. australske dollar, mens den underliggende indtjening efter skat blev løftet med 18 pct. til 277 mio. australske dollar.

Her ventede analytikere en omsætning på 1,64 mia. australske dollar og en underliggende indtjening på 285 mio. australske dollar ifølge data indsamlet af Factset.

For regnskabsåret 2022/23 venter Cochlear at den underliggende indtjening vil stige med 8-13 pct. til 290-305 mio. australske dollar.

Prognosen har ikke indregnet de 170 mio. dollar Cochlear har brugt på at købe Demants Cochlear-implantat-forretning Oticon Medical. Handlen ventes afsluttet før udgangen af december.

Cochlear laver såkaldte cochlear-implantater - implantater, som indopereres i det indre øre på primært svært hørehæmmede eller døvfødte børn.

Demants frasolgte forretningsområde taber trecifret millionbeløb i første halvår

Cochlear overtager underskudsforretning fra Demant

Cochlear melder om forbedret momentum 

Mere fra MedWatch

Lundbeckfonden ser mulighed for børsnotering af Ferrosan om fem år

Hvis væksten fortsætter for Ferrosan Medical Devices kan medicoselskabet være klar til en børsnotering inden for en femårig tidshorisont, vurderer Arne Due-Hansen, chef for strategiske investeringer i Lundbeckfonden. Fonden har netop annonceret købet af medicoselskabet sammen med ATP og Kirk Kapital.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier