MedWatch

Cochlear melder om forbedret momentum

Australske Cochlear melder i halvårsregnskab om forbedret momentum. Blandt andet pointeres det, at operationer af seniorer er tilbage på niveauet fra før coronapandemien i de fleste lande.

Foto: Ole Lind/IND

Cochlear, der producerer og sælger cochlear-implantater - indopererede høreapparater - er steget med 8,4 pct. på børsen i Australien, efter at selskabet har meldt om forbedret momentum i det forskudte første halvår, hvor antallet af operationer er øget efter de coronarelaterede nedlukninger.

Salget er i første halvår faldet med 4,5 pct. til 742,8 mio. australske dollar, mens indtjeningen efter skat er øget med 50 pct. til 236,2 mio. australske dollar. Salget faldt 1 pct. i faste valutakurser.

Cochlears enhedssalg af implantater faldt med 8 pct. med forbedret momentum i både modne og emerging markets.

For de modne markeder blev enhedsvæksten på 5 pct. i første halvår og 9 pct. i andet kvartal.

Cochlear fortæller, at der havde været en vis bekymring for, at kandidater ville tøve med at gå videre med kirurgi under pandemien, men det pointeres, at operationer af seniorer er tilbage på niveauet fra før covid-pandemien i de fleste lande.

Cochlear er kommet med prognose for det forskudte helår, hvor der ventes en underliggende indtjening på 225 til 245 mio. australske dollar. Citigroup pointerer ifølge Bloomberg News, at midten af intervallet er 8 pct. over konsensus.

Cochlear-implantater indopereres i det indre øre hos patienter med meget svære høretab - eller helt manglende hørelse.

Cochlear er verdens største producent af cochlear-implantater og er i konkurrence med blandt andet danske Demants kirurgiske division, Oticon Medical.

Det danske selskab, som er en førende aktør inden for benforankrede høreløsninger, gik ind i markedet for cochlear-implantater med købet af franske Neurelec i foråret 2013.

Her overtog Oticon Medical et produktkatalog og en stribe medarbejdere, men siden har det danske selskab udviklede sit helt eget implantatsystem med alt fra selve implantatet til lydteknologien, som er baseret på teknologien fra den mangeårige erfaring med høreapparater.

En anden spiller på markedet er schweiziske Sonovas datterselskab Advanced Bionics.

Cochlear har i øvrigt også et samarbejde med danske GN Hearing. Det drejer sig om patienter med behov for et cochlear-implantat på det ene øre og et høreapparat på det andet.

Mere fra MedWatch

Analyse: Vigtige rammevilkår hæmmer kliniske forsøg i Danmark

En mere gennemsigtig prissætning, bedre tid og øget adgang til rekruttering af patienter vil kunne styrke vilkårene for kliniske forsøg i Danmark, viser ny analyse. Analysen viser klare potentialer, lyder det fra erhvervsminister Simon Kollerup (S), der er på vej med en ny life science-strategi. 

Regeringens støtteparti ønsker også EU-agentur til Danmark

Radikale Venstre melder sig i koret med Venstre og industrien, som ønsker EU-agentur, der skal koordinere EU’s fremtidige sundhedsberedskab, til Danmark. Enhedslisten er heller ikke afvisende, men foretrækker dansk statslig vaccineproduktion.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier