MedWatch

Jyske Bank overrasket over nedjustering i GN: Væsentligt større end ventet

Aktieanalytiker Janne Vincent Kjær fra Jyske Bank stiller spørgsmålstegn ved GN's forklaring om nedjusteringen i hearing-divisionen, og hun peger i stedet på en mere ifølge analytikeren sandsynlig forklaring på de faldende forventninger.

Foto: GN Store Nord / PR

GN's nedjustering til forventningerne for høreapparatsdivisionen GN Hearing var væsentligt større, end markedet havde regnet med.

Det siger Janne Vincent Kjær, der er aktieanalytiker i Jyske Bank, til MarketWire.

I sin meddelelse tirsdag morgen forklarer GN, at årsagen til nedjusteringen er forsinkelser i produktlanceringer.

Forsinkelserne skyldes udskudte leveringer af komponenter til produktudviklingen.

En del af nedjusteringen var formentlig indregnet i kursen allerede, men størrelse og omfang af nedjusteringen kommer både bag på markedet og Janne Vincent Kjær, fortæller hun til MarketWire.

"Jeg ved ikke helt, om jeg køber ind i, at det udelukkende er et spørgsmål om forsinkelser i produktudviklingen og planlagte produktlanceringer," siger hun.

"Typisk, når vi ser de her produktlanceringer, går der noget tid, inden det for alvor får effekt på omsætningen," fortsætter analytikeren.

I stedet vurderer aktieanalytikeren, at nedjusteringen skyldes, at GN fortsat taber markedsandele, og henviser til de seneste kvartaler i Hearing-divisionen, hvor modtagelsen af Resound One ikke har været som håbet, som det også kan ses på VA-tallene.

Som konsekvens af nedjusteringen skal estimaterne for GN på gruppeniveau nedrevideres "i omegnen" af 8-9 pct.

Den samme vej skal aktien, lyder forventningen fra Janne Vincent Kjær.

Kort efter børsåbning tirsdag ligger aktien 5,8 pct. lavere i 412 kr. på børsen i København.

Med i GN's nedjustering var også foreløbige tal for omsætningen i tredje kvartal på 1346 mio. kr. - svarende til en organisk vækst på 4 pct.

Her er der ligeledes tale om en skuffelse, mener aktieanalytikeren.

"Den er også svagere end ventet. Konsensusforventningerne lå omkring 11-12 pct., så den del er også svag. Hvis vi sammenligner med 2019, ligger vi omkring 7 pct. lavere end i 2019," siger Janne Vincent Kjær.

Samtidig ligger GN's foreløbige tal betydeligt under resten af branchen, der ifølge Janne Vincent Kjær ser tocifrede vækstrater sammenlignet med 2019.

Selv om komponentmangel er en generel udfordring på markedet, vurderer analytikeren, at der her er tale om et selskabsspecifikt problem.

"Jeg ser det mere som noget selskabsspecifikt og netop også et resultat af, at de ikke har formået at vinde markedsandele med deres seneste produktlancering," siger hun til MarketWire.

GN nedjusterede tirsdag morgen sine forventninger til den organiske vækst i 2021 for GN Hearing til "cirka" 16 pct. fra tidligere "mere end" 25 pct.

Samtidig sænkes prognosen for driftsmarginen (EBITA) til "mere end" 12 pct. fra "mere end" 16 pct.

For headset-divisionen GN Audio fastholdes forventningerne til hele året, men som konsekvens af nedjusteringen i GN Hearing sænkes forventningerne til GN's samlede vækst i indtjeningen per aktie til "mere end" 50 pct. fra tidligere "mere end" 60 pct.

Sydbank: Skuffende nedjustering hos GN - aktien bør underperforme  

Mere fra MedWatch

Johnson & Johnson misser forventningerne til salget

Selvom der er blevet solgt utallige Johnson & Johnson-vacciner mod covid-19, og Genmab-midlet Darzalex også har spædet godt til i kassen, så præsterer selskabet dårligere end analytikerne ventede i tredje kvartal.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier