MedWatch

Sonova ser stadig ingen Delta-effekt

Høreapparatproducenten mærker ikke Delta-varianten påvirke det amerikanske marked.

Foto: Arnd Wiegmann/Reuters/Ritzau Scanpix

Spredningen af Delta-varianten af covid-19 er begyndt at spænde ben for genåbningerne efter coronakrisen verden over, hvor blandt andet flere lande i Asien har måttet indføre restriktioner og gennemføre nye nedlukninger igen.

Og det kan også mærkes hos høreapparatproducenterne, der på visse markeder stadig har store udfordringer.

Men på verdens største enkeltmarked for høreapparater, det amerikanske, har der endnu ikke været problemer. Her er væksten stor og niveauet langt de fleste steder allerede tilbage på - eller over - niveauet fra 2019 og altså før coronakrisen ramte.

Det sker, selv om der også i USA er konstateret mange Delta-tilfælde over de seneste måneder - også hos allerede vaccinerede personer.

Men det spænder endnu ikke ben for salget af høreapparater, lyder det fra schweiziske Sonova i forbindelse med selskabets investordag tirsdag.

"Vi har ikke set nogen betydelig ændring i efterspørgslen i USA. Vi holder meget nøje øje med det. Det er interessant at følge, men selv med øgningen af smittetilfælde med Delta i USA har vi ikke set nogen væsentlig effekt på efterspørgslen," siger Arnd Kaldowski, der er administrerende direktør hos Sonova, i forbindelse med investordagen.

"Tyskland, som har en af de lavere grader af tilfælde og indlæggelser, er omvendt et af de lande, der kommer sig dårligst," fortsætter han.

Meldingerne går dermed også meget godt i tråd med dem, man har hørt fra de store børsnoterede danske høreapparatproducenter, GN Hearing og Demant.

Begge de to har også haft stor vækst i det private amerikanske marked i løbet af 2021.

Hos den offentlige amerikanske salgskanal, Veterans Affairs (VA), der tilpasser høreapparater til militærveteraner, er sagen dog en ganske anden.

Her har en langsom og forsigtig genåbning samt svær tilgang til VA's audiologer skabt en klart langsommere genrejsning af markedet.

Og den del kan også Sonova, som er klar markedsleder hos VA, genkende, oplyser selskabet på tirsdagens investordag.

 

Sonova skruer op for salgsforventningerne i nye langsigtede mål 

Sonova præsenterer nyt vandtæt høreapparat ved branchemesse i Hannover 

Mere fra MedWatch

Sanofi dropper udvikling af mRNA-vaccine mod covid-19

Moderna samt Pfizer og Biontech har sat sig så effektivt på markedet for mRNA-vacciner mod covid-19, at Sanofi nu dropper selskabets kandidat inden for samme teknologi - satser i stedet på mere traditionel vaccine-teknologi.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier