MedWatch

Sonova skruer op for salgsforventningerne i nye langsigtede mål

I forbindelse med Sonovas kapitalsmarkedsdag fremlægger høreapparatselskabet nye langsigtede mål, og her bliver der skruet op for forventningerne til salget.

Sonovas topchef Arnd Kaldowski og resten af selskabets ledelse skruer op for forventningerne til salget. | Foto: Sonova / PR/Daniel Hager Photography & Film

Den schweiziske høreapparatproducent Sonova præsenterer i forbindelse med selskabets investordag tirsdag nye langsigtede mål for forretningen.

De nuværende målsætninger står til at udløbe med indeværende regnskabsår, 2021/22, og over de sidste tre år af perioden har væksten gennemsnitligt været over den målsætning, der blev udstukket i 2016.

Derfor skruer Sonova i sine nye langsigtede mål også op for forventningerne til salget. Der ventes over de kommende år en gennemsnitlig årlig salgsvækst på 6-9 pct. i lokale valutaer mod den tidligere målsætning på 5-7 pct.

For driftsresultatet (EBITA) ventes der en gennemsnitlig årlig vækst på 7-11 pct. i lokale valutaer - et spejl af de tidligere langsigtede forventninger fra 2016.

For indeværende regnskabsår fastholder Sonova i øvrigt sine forventninger om en salgsvækst på 24-28 pct. og en vækst på 34-42 pct. i driftsresultatet (EBITA) - begge dele ligeledes i lokale valutaer.

Forventningerne er høje, fordi regnskabsåret 2020/21 blev svagt grundet coronakrisen.

Her var væksten i toplinjen negativ med 6,8 pct., mens driftsresultatet voksede med 5,6 pct.

Sonova præsenterer nyt vandtæt høreapparat ved branchemesse i Hannover

Sonova vælger to nye ansigter til bestyrelsen

Sonova stærkt påvirket af valutaudsving i 2020/2021 

Mere fra MedWatch

Sanofi dropper udvikling af mRNA-vaccine mod covid-19

Moderna samt Pfizer og Biontech har sat sig så effektivt på markedet for mRNA-vacciner mod covid-19, at Sanofi nu dropper selskabets kandidat inden for samme teknologi - satser i stedet på mere traditionel vaccine-teknologi.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier