MedWatch

Sanofi tilbyder digital terapi til sklerosepatienter

Den franske medicinalkoncern Sanofi har slået sig sammen med Happify Health om en app, der skal hjælpe personer med sklerose, en patientgruppe, som Sanofi allerede tilbyder medicinsk behandling til.

Foto: Charles Platiau / Reuters / Ritzau Scanpix

Sammen med det digitale opstartsselskab Happify Health, vil Sanofi til også at behandle sklerosepatienter digitalt i stedet for blot medicinsk.

Det skriver Fiercepharma.

De to selskaber har sammen udviklet en app, som de vil have godkendt som medicinsk udstyr til behandling af sklerose. App'en er for øjeblikket i proof-of-concept-fasen, hvor den er ved at blive testet af flere tusinde patienter med sygdommen.

Ideen er, at app'en skal forebygge depression hos sklerosepatienter, der har to til fem gange større risiko for at udvikle en depressionssygdom end resten af befolkningen.

"Hvis du kan forbedre depression og angst på en klinisk meningsfuld måde i et meget robust program, kan du så i MS-patienter også forbedre nogle af deres underliggende MS-symptomatologi? Vi ved, at der er mange forhold mellem dem," lyder det fra Ameet Nathwani, der er medicinsk og digital direktør for Sanofi.

Sanofi kan ikke sige noget om tidsplanen for lanceringen af app'en endnu, da det afhænger af, hvilken slags klinisk data, som FDA vil have, når først Sanofi og Happify begynder ansøgningsprocessen.

Sanofi optrapper digital krig med Novo – indgår partnerskab med Abbott

Novo opruster sats på digitale produkter: "Vi skal være ledende på området"

Novo lander endnu et digitalt partnerskab: "Vi samarbejder nu med alle de største"

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier