MedWatch

Ny minister: Regioner har fået sidste advarsel om Sundhedsplatformen

Den nye sundhedsminister Magnus Heunicke har fortalt Region Hovedstaden og Region Sjælland i klare toner, hvad han mener om problemerne med Sundhedsplatformen.

Foto: Mogens Flindt

Region Sjælland og Region Hovedstaden har med det uvildige ekspertråds rapport fra august om it-systemet Sundhedsplatformen fået sidste advarsel. Det understreger sundhedsminister Magnus Heunicke (S) i et interview med DAGBLADET.

Sundhedsplatformen, der er rullet ud på sygehusene øst for Storebælt, har således været genstand for diskussion mellem ministeren og regionsrådsformændene Sophie Hæstorp Andersen (S) og Heino Knudsen (S). Og endnu et møde om sagen er i kalenderen. Ministeren kan nemlig ikke sidde kritikken overhørig.

Har du en deadline for, hvornår Sundhedsplatformen - og i særdeleshed medicinmodulet, der har givet adskillige fejl i patienters medicin - skal fungere?

"Det vil jeg ikke sige offentligt. Men de to regionsformænd er ikke i tvivl om, hvordan jeg ser på den sag. Det går ikke, at Rigsrevisionen i efteråret 2018 kommer med en så hård kritik, og senest at ekspertrådet kan konstatere, at der egentlig ikke er sket noget. Det er en hovedopgave for Region Sjælland og Region Hovedstaden at få Sundhedsplatformen til at fungere," siger Magnus Heunicke.

Han har hørt fra især læger, at it-systemet er fejlfyldt og så besværligt, at det stjæler tid fra patienterne.

"Det er jo dybt frustrerende, og i sidste ende handler det jo om at sikre patienternes tryghed. Det kan jo ikke være rigtigt, at fordi man køber et udenlandsk system (det amerikanske system Epic, red.), så er det baseret på betaling og bygget op ud fra, hvordan man kan skabe indtægter. Det er jo slet ikke sådan, vi arbejder i Danmark. Ekspertrådets rapport er virkelig sidste advarsel," siger han.

(Denne historie er videreformidlet af Ritzaus Bureau på vegne af Information)

Læge oplever "livsfarlige fejl" i Sundhedsplatformen

Regionsformand holder fast i Sundhedsplatformen

DF vil kalde Sundhedsministeren i samråd omkring Sundhedsplatformen

Sundhedsplatformen bytter rundt på stofskiftemedicin

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier