MedWatch

Læge oplever "livsfarlige fejl" i Sundhedsplatformen

Problemer med at se medicinordinationer er ifølge læge seneste skud på stammen af fejl i Sundhedsplatformen. Region H siger til Politiken, at fejlen skyldes et nedbrud.

Foto: Jens Dresling

Fejlene og frustrationerne fortsætter med at dukke op for brugerne af it-systemet Sundhedsplatformen.

I en længere artikel skriver Politiken, at en ordination af vigtig antibiotika ikke nåede frem fra en læge til en sygeplejerske i it-systemet.

"Det er helt nyt, at én læge kan se en medicinordination på sin computer, mens en anden ikke kan. Det er livsfarlige fejl. Hvis sygeplejersken, der skal give medicinen, ikke kan se ordinationen, så får patienten ikke sin medicin, og det er jo farligt for patienten. I mine øjne er det totalt uforsvarligt og meget utrygt at arbejde med et system, som skaber den slags fejl," siger overlæge Peter Marckmann til avisen.

Ifølge koncerndirektør i Region Hovedstaden, Svend Hartling, opstod problemet, fordi to servere ud af 10 var gået ned, så medicinordinationer og bestillinger ikke gik igennem.

"It-systemer kan altid gå ned. Det gjorde de gamle systemer, vi havde, i ekstrem grad," siger han til Politiken og understreger, at ingen patienter er kommet noget til.

Ifølge Politiken var nedbruddet, der varede et døgn, og advarslerne fra it-afdelingerne til alvorlig skade for Sundhedsplatformens renommé og lægernes i forvejen nedslidte tillid.

Denne artikel er leveret af MedWatchs søstermedie ITWatch.

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier