MedWatch

Digital sundhedsklynge får millionstøtte fra Industriens Fond

Iværksætterfællesskabbet Health Tech Hub har fået 23,4 millioner kroner fra Industriens Fond, der skal hjælpe medlemmernes arbejde med digitale løsninger på sundhedsproblemer.

Iværksætterfællesskabet Health Tech Hub består af foreløbig 14 virksomheder med samlet 100 ansatte i lokalerne på Langelinje i København. | Foto: Health Tech Hub/PR

Kontorfællesskabet Health Tech Hub Copenhagen har fået en stor milliondonation fra Industriens Fond, der skyder 23,4 millioner kroner i klyngens arbejde, skriver Berlingske.

Health Tech Hub Copenhagen har foreløbig samlet 14 virksomheder med cirka 100 ansatte, der deler kvadratmeter, kontakter og erfaringer med hinanden i fælleskabet på Langelinie i København. Fælles for alle virksomheder er, at de arbejder med digitale løsninger på sundhedsproblemer.

"Vi skal skabe en motorvej for en endnu bedre udvikling. Sundhedsindustrien i Danmark eksporterer årligt for over 110 mia. kroner. Det skal gerne vokse endnu mere, når lægemiddel-, medico- og IT-virksomhederne går sammen. Samarbejdet med regionerne sikrer bedre adgang til data på betryggende vis og skaber større synlighed, så det går hurtigere fra løsning til skalering, så virksomhederne ikke ender med at gå nedenom og hjem, fordi det tager for lang tid at udbrede løsningerne i det offentlige," siger Lars Frelle-Petersen, digital direktør hos DI, der sammen med erhvervsmand og iværksætter Jesper Grønbæk har taget initiativ til klyngenetværket.

Millionstøtten skal bruges til at ansætte flere folk, flere arrangementer og etableringen en fond, som kan give iværksætterne adgang til kapital, så de kan omdanne deres ideer til virkelighed.

Succesiværksætter om Amazons sats på sundhed: "Danmark skal agere nu" Tidligere Microsoft-leder samler digitale sundhedsfirmaer på Langelinie 

Mere fra MedWatch

Direktør forlader svenske Lif

Anders Blanck, der siden 2011 har været adm. direktør i svenske Lif, har oplyst til bestyrelsen, at han ønsker at forlade posten.

Boston Scientific opkøber privatejet selskab

Amerikanske Boston Scientific har set sig lun på virksomheden Obsidio, der har udviklet en særlig teknologi til at lukke for blodtilførslen, og overtager ejerskabet i en handel uden oplyst pris.

Konservative tavse om modstand mod statsstøtte til Bavarian Nordic

Det Konservative Folkeparti stemte som eneste parti i Folketinget imod statsstøtten på op mod 800 mio. kr. til Bavarian Nordics udvikling af en covid-19-vaccine, men partiet ønsker ikke at kommentere, hvorfor de tog afstand fra det statslige samarbejde med virksomheden.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier