MedWatch

Apple og amerikansk sundhedsforsikrer vil holde kunder sunde med ny app

Teknologikæmpen Apple og en af de største sundhedsforsikringsselskaber i USA er gået sammen om at udvikle en ny app, der skal anspore folk til at holde sig sunde og raske ved at belønne dem for f.eks. at blive vaccineret eller genudfylde deres recepter i tide.

Foto: PR, Jes Roger Petersen

Der er mange penge at spare for udbydere af sundhedsforsikringer, hvis deres kunder holder sig sunde og raske fremfor at blive syge og få brug for medicin og behandling.

Nu er en af de største forsikringsselskaber i USA gået sammen med teknologikæmpen Apple om at udvikle en app, der netop skal anspore selskabets kunder til at forblive raske.

Det skriver Reuters.

Det er CVS Health Corps Aetna, der med mere end 22 mio. kunder og en årlig omsætning på 60 mia. dollars er landets tredjestørste sundhedsforsikringsselskab, som har indgået aftalen med Apple.

Sammen skal de to udvikle en app kaldet Attain, der kan downloades til teknologikoncernens smartwatch, Apple Watch.

Den vil gøre brug af brugernes sundhedsdata indsamlet af Aetna til at opstille personlige mål for dem, og samtidig vil de blive belønnet med gavekort eller rabatter på deres Apple Watch for at opnå de mål eller for f. eks. at huske at blive vaccineret eller genudfylde deres recepter, skriver Reuters.

Det er ifølge nyhedsbureauet set før, at forsikringsselskaber belønner deres kunder for at leve op til visse aktivitetsmål såsom antal daglige skridt, der kan måles ved hjælp af et smartwatch eller en smartphone. Men det nye er brugen af sundhedsdata til at opstille personlige mål for brugerne.

Aetna understreger ifølge Reuters, at det er ganske frivilligt, om kunder vil bruge det nye program, og at de data, der indsamles, ikke vil blive brugt til at træffe beslutning om priser eller dækning for kunderne.

For Apple er aftalen endnu et skridt ind på sundhedsmarkedet med sit Apple Watch, som man lancerede for cirka fem år siden. Sidste år lancerede koncernen et nyt ur, der er i stand til at måle brugeren hjerterytme ved hjælp af et elektrokardiogram - en feature, som først skulle godkendes af det amerikanske lægemiddelagentur, FDA.

FDA godkender Apple-ur som EKG-måler 

Johnson & Johnson og Apple går sammen i nyt studie med Apple Watch 

Dansk Apple-partner og nyt Health Lab vil forudse hjerteanfald gennem kunstig intelligens 

Mere fra MedWatch

Biotekfond skyder millionbeløb i IO Biotech trods horribel start på børsen i USA

Biotekfonden Advice Capital Breakthrough Biotech har lagt et millionbeløb i biotekselskabet IO Biotech, som efter få uger på børsen i USA har fået barberet næsten halvdelen af sin markedsværdi. ”Det undrer os, at den kan falde så hurtigt,” lyder det fra fondens medstifter, der dog er langsigtet i sin investering, og som erklærer sig klar til at kunne mangedoble investeringen, hvis selskabet leverer.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier