MedWatch

Johnson & Johnson og Apple går sammen i nyt studie med Apple Watch

Johnson & Johnson har indledt et partnerskab med elektronikgiganten Apple, hvor de to skal benytte sidstnævntes Apple Watch til at opdage hjerteproblemer, før de resulterer i et slagtilfælde.

Foto: Ritzau Scanpix/AP/Mark Lennihan

To af verdens allerstørste virksomheder, life science-kæmpen Johnson & Johnson og elektronikgiganten Apple, går nu sammen i et forskningsstudie med Apple Watch, der for alvor kan cementere Apples entré i sundhedsbranchen.

Selskaberne vil afprøve, om Apple-produktet i kombination med en app udviklet af Johnson & Johnson kan opdage unormale hjerterytmer hos mennesker med hjerteflimmer og forhindre slagtilfælde.

Studiet skal både undersøge, om de to firmaer sammen kan diagnosticere hjerteflimmer og efterfølgende hjælpe patienterne med at overholde deres behandlingsregime.

"I sidste ende håber vi på at forbedre behandlingen af kardiovaskulære sygdomme og identificere måder at forhindre sygdommene på," skriver Paul Burton, der er talsmand for Johnson & Johnson-datterselskabet Janssen, i en pressemeddelelse.

Netop Janssen kommer til at stå for studiet.

Apples alsidige og digitale ur Apple Watch indeholder blandt andet en pulsmåler, som Apple satser på at benytte som medicinsk udstyr. Apple Watch blev tilbage i september godkendt af de amerikanske sundhedsmyndigheder, FDA, til tidlig diagnosticering af hjerteflimmer.

FDA godkender Apple-ur som EKG-måler 

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier