MedWatch

FDA godkender Apple-ur som EKG-måler

Teknologiselskabet Apple har fået de amerikanske sundhedsmyndigheders ord for, at dets nyeste ur, Apple Watch, kan bruges til at opdage hjertesygdom.

Foto: Apple

Et nyt digitalt ur fra Apple kan anvendes til tidlig diagnosticering af urelmæssig hjerterytme.

Det var blandt nyhederne fra teknologiselskabet, da det onsdag aften præsenterede en ny version af Apple-uret, der nu har indbygget en FDA-godkendt måler til registering af hjertets elektriske aktivitet, også kaldet EKG.

I kombination med en indbygget applikation kan uret automatisk registere uregelmæssig hjerterytme, der kan være et udtryk for, at brugeren lider af hjertesygdommen atrieflimren, der er blandt de mest almindelige hjertesygdomme. I sådanne tilfælde vil brugeren få en automatisk besked fra uret.

FDA-godkendelsen er en såkaldt de novo-godkendelse, der angiver, at der er tale om en helt ny kategori af medicinsk udstyr.

Apple bruger dansk teknologi til at blåstemple sats på hjertesygdomme

Forsiden lige nu

Life science-klynger går sammen i nationalt netværk

Fire regionale erhvervsklynger og to innovationsnetværk går sammen med fem universiteter om at styrke det nationale samarbejde om udvikling og test af sundheds- og velfærdsteknologier. Industrien er skeptisk, mens regionernes formand hilser tiltaget velkomment.

Neurosearch flytter ind hos ny køber

Det tidligere biotekselskab Neurosearch tager endnu et skridt mod sit endeligt, da selskabet nu officielt er flyttet ind hos transportselskabet NTG, der i august købte 22,5 pct. af Neurosearchs aktier.

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier