MedWatch

Venstre vil have national handlingsplan for mere målrettet medicin

Partiet Venstre foreslår nu, at der skal udarbejdes en national handlingsplan, der understøtter udviklingen af gentest for at opnå mere personlig medicin med deltagelse fra blandt andet lægemiddelindustrien og universiteterne.

Foto: Lars Krabbe

Flere alvorligt syge danskere skal have kortlagt deres gener for at sikre en mere målrettet og personlig medicin. Det er holdningen hos Venstre, der nu foreslår en national handlingsplan på området, skriver Berlingske.

Forslaget bakker op om Danske Regioners udspil, der vil øge bruge af gentest og oprette såkaldte biobanker, der skal bruges til analyser og forskning for at finde særlige biomarkører. I første omgang i forhold til kræft- og gigtpatienter.

Den indsats ønsker Venstre nu at understøtte med deltagelse af blandt andet lægemiddelindustrien, fonde, universiteter og staten.

"Der er et kæmpe potentiale i personlig medicin. Det handler om at få givet patienterne den rigtige behandling første gang og udnytte de styrkepositioner, vi i forvejen har herhjemme. Vi skal rykke nu, og en national handlingsplan skal sørge for, at alle interessenter løber i samme retning," siger Venstres sundhedsordfører, Sophie Løhde til avisen og påpeger, at hun også er parat til at finde penge på finansloven til indsatsen.

 Ny biobank skal belyse juridiske dilemmaer

 Forskere får dine blod- og vævsprøver 

 

Mere fra MedWatch

ALK skifter topchef i Nordamerika

ALK’s amerikanske topchef, Jorge Alderete, har sagt sin stilling op efter næsten 23 år i selskabet. Som afløser har allergikoncernen udpeget en mand fra egne rækker.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier