MedWatch

Ny biobank skal belyse juridiske dilemmaer

Et større, tværfagligt projekt på Københavns Universitet med udgangspunkt i en ny biobank skal skabe ny viden om juridiske og etiske aspekter ved netop biobanker.

Foto: Lars Krabbe

En gruppe forskere på tværs af forskellige fag inden for naturvidenskab, sundhedsvidenskab, humaniora og retsvidenskab på Københavns Universitet er gået sammen i et fælles genprojekt - ’Global genes, local concerns’ - hvor de skaber en biobank og samtidig kortlægger de juridiske og etiske aspekter af biobanker, der opererer på tværs af kultur- og landegrænser.

Resultatet skulle gerne blive, at biobankernes arbejde vil flyde lettere, og at de indblandede parters rettigheder vil blive tilgodeset, samtidig med, at befolkningen får mest muligt ud af biobankernes arbejde.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra MedWatch

Direktør forlader svenske Lif

Anders Blanck, der siden 2011 har været adm. direktør i svenske Lif, har oplyst til bestyrelsen, at han ønsker at forlade posten.

Boston Scientific opkøber privatejet selskab

Amerikanske Boston Scientific har set sig lun på virksomheden Obsidio, der har udviklet en særlig teknologi til at lukke for blodtilførslen, og overtager ejerskabet i en handel uden oplyst pris.

Konservative tavse om modstand mod statsstøtte til Bavarian Nordic

Det Konservative Folkeparti stemte som eneste parti i Folketinget imod statsstøtten på op mod 800 mio. kr. til Bavarian Nordics udvikling af en covid-19-vaccine, men partiet ønsker ikke at kommentere, hvorfor de tog afstand fra det statslige samarbejde med virksomheden.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier