MedWatch

Ny biobank skal belyse juridiske dilemmaer

Et større, tværfagligt projekt på Københavns Universitet med udgangspunkt i en ny biobank skal skabe ny viden om juridiske og etiske aspekter ved netop biobanker.

Foto: Lars Krabbe

En gruppe forskere på tværs af forskellige fag inden for naturvidenskab, sundhedsvidenskab, humaniora og retsvidenskab på Københavns Universitet er gået sammen i et fælles genprojekt - ’Global genes, local concerns’ - hvor de skaber en biobank og samtidig kortlægger de juridiske og etiske aspekter af biobanker, der opererer på tværs af kultur- og landegrænser.

Resultatet skulle gerne blive, at biobankernes arbejde vil flyde lettere, og at de indblandede parters rettigheder vil blive tilgodeset, samtidig med, at befolkningen får mest muligt ud af biobankernes arbejde.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.

Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra MedWatch

Prisstigninger på medicin får hver femte til ikke at købe

Én ud af fem patienter i en ny undersøgelse har det seneste år oplevet ikke at have råd til at købe deres ellers lægeordineret medicin – blandt andet på grund af de prisstigninger, der sker som følge af, at priserne bliver forhandlet hver 14. dag.

Rekordmange danske virksomheder på sundhedsmesse i Mellemøsten

Antallet af danske life science-virksomheder, der i år deltager på messen Arab Health i Dubai, slår rekord, og det giver god mening, for messen, der skydes i gang i dag, mandag, er den vigtigste i Mellemøsten, der er blevet et yderst attraktivt eksportmarked for leverandører af blandt andet medicoteknisk udstyr.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier