Storbank: Resound vil tage flere markedsandele

GN Resound vil på baggrund af stærke produkter og en på nuværende tidspunkt lavere markedsandel end konkurrenterne ifølge den schweiziske storbank UBS have en markant organisk vækst de næste tre år.
Foto: Colourbox
Foto: Colourbox
Af Ritzau Finans

Den schweiziske storbank UBS har torsdag indledt dækning af GN Store Nord med den positive anbefaling "køb" samt et kursmål på 150 kr.

Baggrunden for den positive tilgang er blandt andet tro på, at det danske selskabs høreapparatdivision, GN Resound, der over de seneste år har været gennem en større genoprejsning, vil fortsætte med at tage markedsandele.

"Vi vurderer, at konsensus er for fokuserede på, hvilken producent der har de mest teknisk avancerede produkter på høreapparatområdet. Efter vores mening, vil GN Resound være i stand til at vinde markedsandele ganske simpelt ved at levere produkter på linje med de største konkurrenter, men passende differentierede, på grund af dets lavere markedsandel," skriver UBS i en analyse.

UBS venter en gennemsnitlig organisk vækst på 7,2 pct. om året for GN Resound i perioden 2013-2016, hvor konsensus er en vækst på blot 5,7 pct. Det billede kan dog ændre sig snarligt, vurderer den schweiziske bank.

"Konsensusestimaterne kan dog stige allerede ved resultaterne for tredje kvartal den 15. november, når ledelsen forventes at annoncere sin strategi og forventningerne i perioden frem til 2016," skriver UBS.

Specifikke forventninger afgørende

GN Store Nord afslørede i forbindelse med sidste uges EUHA-høreapparatmesse i Nürnberg, at selskabet vil afsløre strategien for 2013-2016 i forbindelse med regnskabet for tredje kvartal. Forventningerne bliver - ifølge selskabet selv - ikke helt så specifikke, som tilfældet var med forventningerne for 2010-2013.

Men det er fortsat væsentligt for selskabet at aflevere konkrete forventninger.

"Vi er optaget af, at vi ikke bare skal kommunikere noget verbalt. Vi skal komme med noget håndfast, men lige hvad det bliver, diskuterer vi stadig. Det er vigtigt at give noget meningsfyldt information til analytikerne," sagde Lars Viksmoen, administrerende direktør for høreapparatforretningen GN Resound, til Ritzau Finans i forbindelse med EUHA-messen i sidste uge.

Fortsat marginforbedring i Resound

Gennem restruktureringsprogrammet SMART i GN Resound har selskabet opnået væsentligt højere marginer end tidligere, og marginopturen kan meget vel fortsætte, lyder vurderingen fra UBS, der venter at EBIT-marginen i divisionen vil vokse til omkring 23 pct.

For headsetdivisionen GN Netcom venter den schweiziske bank en salgsvækst på 9,7 pct. i CC&O-segmentet i perioden 2013-2017. I forhold til konsensus ser UBS dog et begrænset upside-potentiale i divisionen.

 GN går efter tredjepladsen på verdensmarkedet

 GN - ny “Dark Horse” blandt ”The Big Six” 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også