MedWatch

Novo-rival ramt af industrispionage

Medarbejdere hos Eli Lilly er blevet tiltalt for at have sendt emails med information fra ni udviklingsprogrammer til en medarbejder hos et kinesisk medicinalselskab.

Tre tidligere medarbejdere hos det amerikanske medicinalselskab Eli Lilly er tiltalt for industrispionage og for at overføre følsom information til en værdi af 55 mio. dollar til det kinesiske selskab Jiangsu Hengrui Medicine. Det skriver Indianapolis Business Journal på sin hjemmeside.

To af de tidligere medarbejdere bosiddende i USA har ifølge tiltalen sendt emails med information fra ni udviklingsprogrammer til en medarbejder hos Hengrui. Der er tale om information, som ifølge Eli Lillys chef for lægemiddeludvikling Bill Heath vil gøre Hengrui i stand til at duplikere Lillys forskningsarbejde. Spionagen har ramt så forskellige medicinske områder som hjerte-kar-sygdomme, diabetes og kræft.

Ifølge Lillys advokat er der dog tale om forskning på det tidlige udviklingstrin, så informationen involverer ikke væsentlige risici i forhold til Eli Lillys samlede pipeline af nye lægemidler.

Eli Lilly har blandt andet en bred portefølje af diabeteslægemidler under udvikling, og er en af Novo Nordisks to store konkurrenter på insulinmarkedet.

 Eli Lilly dybt bekymret over kinesisk bestikkelsesanklage

 Novo-konkurrent åbner kinesisk forskningscenter 

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier