MedWatch

Rapport: Her er giganternes skattely-milliarder

En amerikansk forbrugergruppe har kortlagt de hundredvis af milliarder, der er gemt i skattely af store, amerikanske medico- og medicinalvirksomheder.

300 milliarder dollar. Så mange penge har amerikanske virksomheder med relation til sundhedsindustrien gemt i skattely ifølge en rapport fra den amerikanske sammenslutning af non-profit forskningsgrupper for offentlig interesse, U.S. PIRGS (Public Interest Research Groups).

Gruppen har i rapporten “Offshore Shell Games - The Use of Offshore Tax Havens by the Top 100 Publicly Traded Companies” arbejdet ud fra en oversigt over skattely-lande, som er baseret på lister udarbejdet af blandt andet OECD. De har undersøgt de 100 amerikanske, børsnoterede virksomheder, der har den største omsætning, og kigget efter, hvor mange datterselskaber virksomhederne har registreret i landene på skattelylisten, som eksempelvis Bermuda, Bahamas, Singapore og Cayman Islands.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra MedWatch

Lundbeck sætter ekstra skub i arbejdet med potentiel vækstmotor

Lundbeck skruer forud for en amerikansk ansøgning senere på året nu op for forberedelserne med brexpiprazol som behandling af vredesudbrud hos Alzheimers-patienter. Det sker, efter at midlet tidligere på sommeren har vist positive resultater i et fase 3-studie.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier