MedWatch

Rapport: Her er giganternes skattely-milliarder

En amerikansk forbrugergruppe har kortlagt de hundredvis af milliarder, der er gemt i skattely af store, amerikanske medico- og medicinalvirksomheder.

300 milliarder dollar. Så mange penge har amerikanske virksomheder med relation til sundhedsindustrien gemt i skattely ifølge en rapport fra den amerikanske sammenslutning af non-profit forskningsgrupper for offentlig interesse, U.S. PIRGS (Public Interest Research Groups).

Gruppen har i rapporten “Offshore Shell Games - The Use of Offshore Tax Havens by the Top 100 Publicly Traded Companies” arbejdet ud fra en oversigt over skattely-lande, som er baseret på lister udarbejdet af blandt andet OECD. De har undersøgt de 100 amerikanske, børsnoterede virksomheder, der har den største omsætning, og kigget efter, hvor mange datterselskaber virksomhederne har registreret i landene på skattelylisten, som eksempelvis Bermuda, Bahamas, Singapore og Cayman Islands.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.

Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra MedWatch

Prisstigninger på medicin får hver femte til ikke at købe

Én ud af fem patienter i en ny undersøgelse har det seneste år oplevet ikke at have råd til at købe deres ellers lægeordineret medicin – blandt andet på grund af de prisstigninger, der sker som følge af, at priserne bliver forhandlet hver 14. dag.

Rekordmange danske virksomheder på sundhedsmesse i Mellemøsten

Antallet af danske life science-virksomheder, der i år deltager på messen Arab Health i Dubai, slår rekord, og det giver god mening, for messen, der skydes i gang i dag, mandag, er den vigtigste i Mellemøsten, der er blevet et yderst attraktivt eksportmarked for leverandører af blandt andet medicoteknisk udstyr.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier