MedWatch

Brostrøm savner svar og har udskudt afgørelse om J&J vaccine

Sundhedsstyrelsens direktør Søren Brostrøm mangler svar på centrale spørgsmål om risici, og derfor udskydes en melding om corona-vaccinen fra Johnson & Johnson på det danske marked til i næste uge, skriver Berlingske.

Foto: Jens Dresling

Sundhedsstyrelsen havde forventet at kunne melde nyt ud om brugen af Johnson & Johnson-vaccinen i Danmark i denne uge, skriver Berlingske.

Men danskerne må vente lidt længere på den beslutning, sagde Sundhedsstyrelsens direktør, Søren Brostrøm, i går på et webinar om det såkaldte VITT-syndrom.

Det er en sjældent forekommende bivirkning, der er set i forbindelse med de to vacciner mod covid-19 fra henholdsvis AstraZeneca og Johnson & Johnson. På spørgsmålet om status på brugen af J&J-vaccinen, sagde Brostrøm til Berlingske:

"Alle stiller det spørgsmål. Ikke kun i Danmark, men i hele Europa. Jeg forventer, at vi melder noget ud i starten af næste uge."

Søren Brostrøm sagde, at Danmark valgte at følge rådet fra producenten af Johnson & Johnson-vaccinen, som lød, at Europa skulle suspendere brug af vaccinen indtil videre. Og sidste fredag oplyste lægemiddelstyrelsen i USA, FDA, om de tilfælde med syndromet VITT, som man har identificeret.

Abacus og Practio vinder opgave med vaccinationer på Sjælland 

Statsministerens sats på mRNA-teknologi udelukker danske vacciner 

Eksperter: Måske skal covid-19-vaccine kun bruges til mænd 

 

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier