MedWatch

Sobi køber partner ud af aftale om middel mod sjælden sygdom

Det svenske medicinalselskab Sobi har udnyttet en option på helt at overtage et lægemiddel, som svenskerne tidligere sikrede sig de globale rettigheder til.

Foto: SOBI/ PR

Potentialet i lægemidlet emapalumab er så stort, at det for det svenske medicinalselskab Sobi ikke er tilstrækkeligt at have de globale rettigheder til midlet.

Således oplyser virksomheden, at det har udnyttet en option på helt at overtage midlet, patenter og alle relevante medarbejdere involvereret i udviklingen af emapalumab mod den sjældne og dødelige sygdom hæmofagocytisk lymfohistiocytose (HLH) fra schweizisk Novimmune.

Sobi indgik i efteråret 2018 en aftale til 400 mio. schweiziske franc for de globale rettigheder til emapalumab, og med beslutningen om at udnytte optionen på helt at overtage midlet stiger prisen til i alt 515 mio. schweiziske franc, svarende til 3,4 mia. kr, som Sobi finansiere ved at optage nye lån hos en stribe banker, herunder Danske Bank.

Med i handlen indgår også en option på overtage dele af rettighederne til de to immunonkologiske kandidater NI-1701 og NI-1801,

Emapalumab blev i november godkendt til brug på det amerikanske marked, hvor det markedsføres under navnet Gamifant. Godkendelsen kom efter en accelereret godkendelsesproces, hvor midlet var undervejs blandt andet var tildelt Rare Pedriatic Disease Designation. I Europa vurderes midlet aktuelt af det europæiske lægemiddelagentur.

Sobi har tidligere vurderet, at emapalumab har et topslagspotentiale på op mod 3 mia. svenske kroner årligt.

Sobi sikrer sig godkendelse til første behandling mod frygtet sygdom

Sobi betaler 2,9 mia. kr for middel mod sjælden sygdom 

Mere fra MedWatch

Forsøgsordning med risikodeling ender med vag konklusion

Lægemiddelstyrelsen har nu evalueret forsøgsordningen med risikodeling på lægemiddelområdet, men det sparsomme erfaringsgrundlag og påvirkningen fra covid-19 gør det svært at drage håndfaste konklusioner, lyder det fra Lægemiddelstyrelsen.

Europæisk laboratorienetværk skal sikre bedre data

Et nyt netværk af "referencelaboratorier" som led i EU's sygdomsforebyggelse skal bane vejen for bedre data. Der er stadig plads til forbedring, når der skal forberedes på fremtidige pandemier, siger Europa-Kommissionen til MedWatch.

Patientdata fra den 'virkelige verden' dokumenterer langtidsvirkning af vacciner fra ALK

I det største studie nogensinde af sin art dokumenterer patientdata fra den 'virkelige verden' langtidsvirkning i op til ni år af vacciner fra ALK. Hidtil har det ikke været muligt at vise i almindelige kliniske studier, hvor opfølgningsperioden er kortere, og den ny viden kan blive en krumtap i ALK’s dialog omkring pris og tilskud med myndigheder og betalere.   

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier