MedWatch

Sobi betaler 2,9 mia. kr for middel mod sjælden sygdom

Svenske Sobi har overtaget de globale rettigheder til lægemiddelkandidat udviklet af schweiziske Novimmune.

Foto: PR

Det svenske medicinalselskab Sobi og schweiziske Novimmune er enige om vilkårene i en handel, der overdrager de globale rettigheder til det eksperimentelle middel emapalumab til Sobi.

Det oplyser partner i en meddelelse fredag.

Med aftalen modtager Novimmune 450 mio. svenske kroner, svarende til ca. 323 mio. danske kroner, og vil over de kommende otte år modtage yderligere 3,6 mia. svenske kroner, 2,6 mia. danske kroner, hvorefter Sobi vil overtage alle intellektuelle rettigheder til midlet. Både Sobi og Novimmune har dog muligheden for at udnytte en option, der fremskynder den aftalte otte-årige betaling.

Ansøgningen om markedsføringstilladelse i USA er aktuelt under behandling af FDA, der har tildelt midlet flere regulatoriske fordele i form af blandt andet Orphan Drug Designation, Breakthrough Designation og Rare Pediatric Disease Designation. Det betyder blandt andet, at en eventuel godkendelse af emapalumab vil udløse en såkaldt Priority Review Voucher, der kan fremskynde vurderingen af et valgfrit lægemiddel.

Selskaberne bag emapalumab forventer senere i 2018 at indsende en ansøgning til de europæiske lægemiddelmyndigheder, der ligeledes har tildelt midlet regulatorisk særstatus i form af orphan designation og PRIME-status.

Emapalumab har potentialet til at blive verdens eneste godkendte behandling mod den sjældne og dødelige sygdom hæmofagocytisk lymfohistiocytose (HLH), der i gennemsnit forekommer i Danmark hos færre end 3-5 mennesker hvert år. HLH ses ofte hos spædbørn, men kan forekomme i alle aldersgrupper, også hos voksne.

Sobi forventer, at udgifterne til udvikling og forberedelse til lancering i 2018 vil beløbe sig til 250-350 mio. svenske kroner. Det svenske selskab forventer, at emapalumab har et topslagspotentiale på op mod 3 mia. svenske kroner årligt.

Mere fra MedWatch

Læs også

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier