MedWatch

Engelsk prioriteringsorgan afviser Spinraza

Muskelsvindsmidlet Spinraza fra Biogen er atter løbet ind i problemer på grund af dets pris. Denne gang har National Institute for Health and Care Excellence (NICE) afvist midlet til rutinemæssig brug.

Foto: Martin Havtorn Petersen/MedWatch

Prisen for muskelsvindsmidlet Spinraza giver igen problemer for producenten Biogen, der har indkasseret endnu en afvisning fra et prioriteringsorgan.

Således har National Institute for Health and Care Excellence (NICE), der regulerer ibrugtagelsen af ny medicin i det engelske og walisiske sundhedssystem, afvist rutinemæssig brug af Spinraza - på trods af en lavere listepris end i USA og en hemmeligholdt rabat vurderer instituttet nemlig fortsat, at midlets effekt ikke står mål med prisen.

Nice åbner dog op for, at nye prisforhandlinger kan ændre på afgørelsen, der er sendt i høring frem til 11. september.

Afvist to gange i Danmark

Også i Danmark har Medicinrådet af flere omgange afvist Spinraza på grund af midlets pris.

Efter gentagne prisforhandlinger og præsentation af nye studiedata lykkes det dog i tredje forsøg at få en delvis godkendelse til midlet, der derfor kan anvendes på danske hospitaler under en række vilkår.

Medicinrådet fastholdt dog, at Spinraza ikke kan anbefales generelt som standardbehandling til patienter med spinal muskelatrofi.

Forud for den danske afgørelse havde flere af de nordiske nabolande skiftet holdning til anvendelse af midlet efter yderligere prisnedslag.

Medicinrådet i kovending: Godkender Spinraza

DF: Medicinrådet har ikke overholdt principper for prioritering i Spinraza-sag

Minister skal redegøre for holdning til regioners afvisning af Spinraza

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier