MedWatch

Læger kommer på færre kongresser

Når regionerne overtager ansvaret for at finansiere lægers deltagelse i internationale kongresser, vil det betyde, at færre sendes til udlandet, forudser regionsdirektør.

Foto: ESMO/PR

Færre læger vil blive sendt på efteruddannelse i form af lægefaglige kongresser, når regionerne overtager ansvaret for at dække udgifterne.

Det forudser flere regionsbosser, skriver Dagens Pharma.

»Alt i alt så må det indebære, at læger ikke skal så meget på kongres. Når vi ikke har så mange penge, og kongresser koster det, de nu engang koster, så skal vi finde på alternativer,« siger Ole Thomsen, koncerndirektør i Region Midtjylland, til Dagens Pharma.

Midtjyske sygehuse har endnu ikke besluttet sig for en model for, hvordan og på hvilke vilkår, læger kan blive sendt til udenlandske kongresser.

Det har de heller ikke i Region Sjælland, men ifølge Dagens Pharma arbejder regionen ud fra det forslag, at hospitalsafdelingerne lægger ud og får pengene refunderet senere, men også her åbner vicedirektør Knut Borch-Johnsen, Holbæk Sygehus og formand for lægemiddelkomiteen i Region Sjælland, op for, at færre kan blive deltage i faglige kongresser.

Region Hovedstaden aktuelt undersøger omfanget af industribetalte kongresrejser, førend den vil tage stilling til en fremtidig model for efteruddannelse. Region Syddanmark forventer at vedtage et sæt retningslinjer i efteråret, mens overlæger i Region Nordjylland igennem flere år har haft 22.000 kr til disposition til efteruddannelse, der fremover også skal dække deltagelse i kongresser.

Medicinalindustrien bruger 80 mio kr om året på lægers kongresrejser 

Medicinrådet om habilitetsregler: ”Vi har ikke været klare nok”

Regioner vil betale lægers kongresrejser 

Mere fra MedWatch

Permanent forhøjet forskningsfradrag begejstrer – men ikke uden forbehold

Det vækker begejstring hos branche- og erhvervsorganisationer, at et flertal i Folketinget fredag blev enige om en aftale, der blandt andet betyder, at fradraget for forskning og udvikling permanent forhøjes til 130 pct. Fradraget kræver imidlertid, at aftaleparterne kan finde finansieringen engang til efteråret, og uvisheden giver anledning til bekymring.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier