MedWatch

Medicinalindustrien bruger 80 mio kr om året på lægers kongresrejser

Danske medicinalvirksomheder betalte i 2015 for 2000 lægers deltagelse i faglige kongresser i udlandet, anslår Lægemiddelindustriforeningen.

Foto: ASCO

En nyt estimat fra Lægemiddelindustriforeningen (Lif) anslår de årlige udgifter til sponsorering af lægers kongresrejser til mindst 80 mio. kr.

Det skriver Dagens Pharma.

Opgørelsen er baseret på Lægemiddelstyrelsens liste over personer, der modtager økonomisk støtte fra virksomheder til deltagelse i fagrelevante aktiviteter i udlandet.

Opgørelsen viser, at der i 2015 blev givet ca. 3.200 sponsorater til 2.000 forskellige læger til en vurderet pris på 20.000-25.000 kr. pr. sponsorat Dertil kommer sponsorater til lægernes deltagelse i kongresser på dansk jord – som ikke er anmeldelsespligtige for lægerne – så et forsigtigt skøn over de samlede kongressponsorater er 75-90 mio. kr. årligt, skriver Dagens Pharma.

Lif vurderer, at der ikke er sket større ændringer i antallet af sponsorater siden 2015.

Spørgsmålet om sponsering af kongresrejser er rejst efter Medicinrådet har bebudet, at læger, der rejser på medicinalindustriens regning, ikke kan deltage i Medicinrådets arbejde.

Det har efterfølgende fået flere regioner til at undersøge mulighederne for at finansiere rejserne, der fungerer som efteruddannelse for lægerne.

Medicinrådet om habilitetsregler: ”Vi har ikke været klare nok”

Regioner vil betale lægers kongresrejser

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier