MedWatch

Udbud af HPV-vaccine har kun en mulig vinder

Kun én vaccine opfylder kravene i udbuddet af HPV-vaccine til det danske børnevaccinationsprogram.

Foto: Colourbox

Gardasil-9 fra MSD er den eneste mulige vinder af det aktuelle udbud af levering af HPV-vacciner til det danske børnevaccinationsprogram de kommende fire år.

Det skriver Dagens Pharma.

Afsnitsleder for vaccineindkøb Birgit Neale fra Statens Serum Instituts forsyningsafdeling bekræfter, at udbuddet er udformet, så kun én af de aktuelt tre vacciner på markedet lever op til kravene.

»Det er korrekt, at udbudsspecifikationerne er udformet, så kun ét produkt kan byde ind. Men det udelukker ikke, at andre leverandører – f.eks. parallelimportører – kan byde ind,« siger Birgit Neale til Dagens Pharma.

Statens Serum Institut har i udbudsmaterialet lagt vægt på, at den kommende vaccine til vaccinationsprogrammet skal beskytte mod Human Papillomavirus type 16, 18, 31, 33, 45, 52 og 58. Dette krav opfylder kun Gardasil-9.

De øvrige vacciner på markedet - Gardasil fra MSD og det nuværende valg, Cervarix fra GSK - beskytter kun mod virustyperne 16 og 18.

Forsiden lige nu

Dansker til tops i Hansa Medical: "Det er meget sjovere at bygge noget op"

Søren Tulstrup sagde tirsdag ja til sit femte job som adm. direktør i medicinalindustrien, da han trådte til som topchef i svenske Hansa Medical. "Jeg kan godt lide forandringer og kraftig vækst," lyder forklaringen fra den tidligere militærmand, der gerne vil sende Hansa Medical ned ad samme sti som Amgen og Shire.

Novo Nordisk om problembarn: Vi kan gøre det til en stærk forretning

Novo Nordisks aktionærer udtrykte generelt tilfredshed med medicinalselskabet på dets generalforsamling torsdag, men flere påpegede også, at der skal ske noget med den pressede biopharm-forretning. Både topchef og bestyrelseformand har stor tro på forretningsdelen, som man ikke har nogen planer om at sælge fra.

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier