MedWatch

Sanofi klager over valg af GSK-vaccine

Det er ikke faldet i god jord hos Sanofi, at Statens Serum Institut har fravalgt selskabets HPV-vaccine, Gardasil, til fordel for GSks Cervarix-vaccine. Sanofi har nu valgt at klage over udbuddet.

Foto: Sisse Dupont/ Jyllands-Posten

Medicinalvirksomheden Sanofi er ikke klar til at lægge selskabets HPV-vaccine i graven i Danmark uden kamp. Ifølge Dagens Pharma har Sanofi nu valgt at klage over Statens Serum Instituts beslutning om at droppe Sanofis HPV-vaccine, Gardasil, i det danske børnevaccinationsprogram, og i stedet bruge Cervarix­-vaccinen fra GlaxoSmithKline.

En dommer har nu 30 dage til at beslutte, om GSK kan skrive kontrakt med Statens Serum Institut.

"Sanofi Pasteur MSD har appelleret beslutningen i et forsøg på at forstå de kriterier, der er inddraget i beslutningsprocessen, eftersom Gardasil, som er den eneste firvalente HPV­-vaccine, der beskytter mod sygdomme forårsaget af fire HPV-­typer (6, 11, 16 og 18) for nyligt blev bekræftet som sikker og effektiv af de danske sundhedsmyndigheder," skriver Sanofi i en pressemeddelelse.

Hos GSK ønsker man ikke at kommentere Sanofis klage.

"Da vores konkurrent har påklaget SSI’s afgørelse vedrørende HPV-­vaccinen til Klagenævnet for udbud, har vi aktuelt ingen kommentarer til selve udbuddet," skriver GSK i en mail til Dagens Pharma.

Danmark dropper omstridt HPV-vaccine

Sundhedsstyrelsen rækker ud til EMA i vaccine-sag

Hundredvis med mistanke om HPV-bivirkninger venter på hjælp

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier