MedWatch

Sanofi klager over valg af GSK-vaccine

Det er ikke faldet i god jord hos Sanofi, at Statens Serum Institut har fravalgt selskabets HPV-vaccine, Gardasil, til fordel for GSks Cervarix-vaccine. Sanofi har nu valgt at klage over udbuddet.

Foto: Sisse Dupont/ Jyllands-Posten

Medicinalvirksomheden Sanofi er ikke klar til at lægge selskabets HPV-vaccine i graven i Danmark uden kamp. Ifølge Dagens Pharma har Sanofi nu valgt at klage over Statens Serum Instituts beslutning om at droppe Sanofis HPV-vaccine, Gardasil, i det danske børnevaccinationsprogram, og i stedet bruge Cervarix­-vaccinen fra GlaxoSmithKline.

En dommer har nu 30 dage til at beslutte, om GSK kan skrive kontrakt med Statens Serum Institut.

"Sanofi Pasteur MSD har appelleret beslutningen i et forsøg på at forstå de kriterier, der er inddraget i beslutningsprocessen, eftersom Gardasil, som er den eneste firvalente HPV­-vaccine, der beskytter mod sygdomme forårsaget af fire HPV-­typer (6, 11, 16 og 18) for nyligt blev bekræftet som sikker og effektiv af de danske sundhedsmyndigheder," skriver Sanofi i en pressemeddelelse.

Hos GSK ønsker man ikke at kommentere Sanofis klage.

"Da vores konkurrent har påklaget SSI’s afgørelse vedrørende HPV-­vaccinen til Klagenævnet for udbud, har vi aktuelt ingen kommentarer til selve udbuddet," skriver GSK i en mail til Dagens Pharma.

Danmark dropper omstridt HPV-vaccine

Sundhedsstyrelsen rækker ud til EMA i vaccine-sag

Hundredvis med mistanke om HPV-bivirkninger venter på hjælp

Forsiden lige nu

CHMP får ny, tysk formand

Ved sit septembermøde har EU's ekspertkomité på ibrugtagning af nye lægemidler, CHMP, valgt en ny formand for de næste tre år, ny næstformand skal vælges i næste måned.

Life science-klynger går sammen i nationalt netværk

Fire regionale erhvervsklynger og to innovationsnetværk går sammen med fem universiteter om at styrke det nationale samarbejde om udvikling og test af sundheds- og velfærdsteknologier. Industrien er skeptisk, mens regionernes formand hilser tiltaget velkomment.

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier