MedWatch

Danmark er et forskerland

Danmark ligger med helt fremme i toppen af Bloomberg Innovation Index takket være især en høj forskerkoncentration og F&U-intensitet. På en række andre parametre halter det dog mere.

Foto: Bavarian Nordic/ PR

Danmark har mange forskere, og vi bruger en stor andel af vores BNP på forskning og udvikling. De to forhold placerer os ganske højt på Bloomberg Innovation Index, som er blevet publiceret i denne uge.

Danmark ligger således på en niendeplads, hvilket altså kommer i hus takket være en andenplads i forskerkoncentration, som er opgjort ved hvor mange professionelle, inklusive ph.d.-studerende, der beskæftiger med forskning per million indbygger, og en sjetteplads i F&U-intensitet, som er opgjort ved F&U-forbrug i pct. af BNP.

Dermed ligger Danmark lige foran Frankrig og lige bagefter USA samlet set. Øverst finder man hhv. Sydkorea, Tyskland og Sverige.

Mens Danmark forskningsmæssigt rangeret meget højt, så halter det noget mere, når Bloomberg kigger på værditilvæksten i produktionen, hvor man kun indtager en 22. plads, og i 'højteknologitæthed', hvor det bliver til en 21. plads. Denne parameter dækker over antallet af børsnoterede teknologivirksomheder, såsom luftfart, bioteknologi og software.

Bloomberg Innovation Index 2016.JPG

Forskningsminister: Vi er stadig ambitiøse

Mangel på kvalificeret arbejdskraft truer dansk life science

Massiv forskning fører til begrænset vækst

Forsiden lige nu

Ny lov skal lette amerikanernes adgang til høreapparater

En ny lov skal gøre det lettere for amerikanske borgere at få høreapparater via autoriserede audiologer i USA. Det mener to amerikanske senatorer, der netop har fremlagt lovforslaget, som kan give vand på møllen hos William Demants forretning i USA.

ALK-rivals bundlinje nærmer sig nul

Stallergenes Greer er ved at få rettet op på den negative udvikling, som virksomheden blev sendt ud i efter et produktionsstop i Frankrig i 2015 og 2016, og dermed er rivaliseringen med ALK i gang igen, men den kan blive udfordret af endnu et produktionsstop.

Novo Nordisks nye formand er valgt

Under Novo Nordisks generalforsamling har man sagt god for den nye bestyrelsesformand, Helge Lund, som skal afløse Göran Ando, der har siddet i bestyrelsen siden 2005

Næste uge kan byde på godt nyt for Tresiba i USA

Ifølge Handelsbanken kan Novo Nordisk i næste uge sikre sig yderligere fremdrift for Tresiba i USA, når den amerikanske lægemiddelstyrelse skal træffe en afgørelse om at opdatere indlægssedlen for midlet.

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier