MedWatch

Danmark er et forskerland

Danmark ligger med helt fremme i toppen af Bloomberg Innovation Index takket være især en høj forskerkoncentration og F&U-intensitet. På en række andre parametre halter det dog mere.

Foto: Bavarian Nordic/ PR

Danmark har mange forskere, og vi bruger en stor andel af vores BNP på forskning og udvikling. De to forhold placerer os ganske højt på Bloomberg Innovation Index, som er blevet publiceret i denne uge.

Danmark ligger således på en niendeplads, hvilket altså kommer i hus takket være en andenplads i forskerkoncentration, som er opgjort ved hvor mange professionelle, inklusive ph.d.-studerende, der beskæftiger med forskning per million indbygger, og en sjetteplads i F&U-intensitet, som er opgjort ved F&U-forbrug i pct. af BNP.

Dermed ligger Danmark lige foran Frankrig og lige bagefter USA samlet set. Øverst finder man hhv. Sydkorea, Tyskland og Sverige.

Mens Danmark forskningsmæssigt rangeret meget højt, så halter det noget mere, når Bloomberg kigger på værditilvæksten i produktionen, hvor man kun indtager en 22. plads, og i 'højteknologitæthed', hvor det bliver til en 21. plads. Denne parameter dækker over antallet af børsnoterede teknologivirksomheder, såsom luftfart, bioteknologi og software.

Bloomberg Innovation Index 2016.JPG

Forskningsminister: Vi er stadig ambitiøse

Mangel på kvalificeret arbejdskraft truer dansk life science

Massiv forskning fører til begrænset vækst

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier