Opfindelse alarmerer forældre om børns blodsukker-udsving

It-iværksætter Morten Weber er tovholder for et projekt, der vil udvikle en telemedicinsk overvågning af børn med diabetes. Det kan blive den største landvinding på området, spår manden bag.

Det er hverken nemt for forældre, daginstitutioner eller børnene selv, når børn i en tidlig alder får konstateret diabetes.

Forældre lever med konstant bekymring over børnenes velbefindende, mens de ansatte i skoler og institutioner ofte er usikre på, hvordan de skal håndtere børnenes sygdom. Det vil it-iværksætter Morten Weber nu gøre noget ved.

Han er nemlig tovholder for udviklingen af en telemedicinsk platform, som skal gøre det muligt for forældre at følge barnets blodsukkertal via tablet eller smartphone, mens de kan være på arbejde, eller hvis barnet er hjemme og lege ved en ven.

Idéen fik Morten Weber, fordi hans lille datter som 1-årig fik konstateret diabetes. Derefter kreerede han en løsning, så han kunne online-overvåge datterens blodsukkertal. Der lyder en alarm hos ham, hvis datterens tal svinger, og hun skal have et skud insulin. Den besked giver Morten Weber til pædagogerne i vuggestuen, som kan give den rette dosis.

Den løsning vil han nu gøre landsdækkende, så alle 3.500 børn fra 0-12 år og deres forældre får glæde af overvågningen.

 Telemedicin vil slå robotstøvsugere

 Dansk telemedicin på global fremmarch 

Ingen økonomisk vinding

Projektet laves blandt andet sammen med Diabetesforeningen, og det er planen, at platformen skal skabes i et socialøkonomisk firma. Det vil sige, at ingen af de involverede får anden vinding end en almindelig løn, og eventuelle overskud skal geninvesteres i projektet. Det er altså ikke med guld og rigdom for øje, at Morten Weber kaster sig ud i det.

"Jeg vil gerne have, at min datter får et almindeligt børneliv, lærer lige så meget som alle andre og kommer med andre børn hjem og lege. Det er drivkraften i projektet," siger Morten Weber til MedWatch.

Lige nu er han og resten af de involverede ved at søge om funding til projektet. Der er blandt andet sendt ansøgninger afsted til Innovationsfonden, Horizon og TrygFonden. Morten Weber vurderer, at de skal bruge mellem seks og 12 mio. kr. for at få platformen i luften.

"Det er ikke et investeringsprojekt, og vi håber, at kommuner og regioner betaler for driften. Det må meget gerne blive en løsning, det bliver påkrævet at have for skoler og institutioner, så man kan sende sit barn trygt afsted," siger Morten Weber, der i øvrigt er stifter af it-selskabet CBIT.

Han oplyser i øvrigt, at der fra det offentliges side har været stor interesse for hans projekt.

Diabeteskørekort

Teknologien til projektet er så godt som klar, og nu er det blot finansieringen, som mangler.

I forbindelse med den telemedicinske løsning vil Morten Weber ligeledes udvikle et "Diabeteskørekort". Det er et slags kursus, som pædagoger og andre forældre kan tage, så de er i stand til at håndtere det nye værktøj.

Foruden Diabetesforeningen er også Institute of Applied Economics and Health Research (ApHER) og den telemedicinske designvirksomhed Leapcraft med i udviklingen. Der forventes at gå et år, før den telemedicinske platform er helt oppe at køre - hvis alt går som håbet.

 Regioner baner vejen for telemedicin-industrien

 Den Digitale Landevej skal danne telemedicinsk overblik

 Serieiværksætter lancerer opskriften på "tele-succes" 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også