Forskning: Svin mulig nøgle til sygdomsmysterier

Dansk forskning viser, at svins stofskifte påvirkes som menneskers. Det kan hjælpe forskere med at forklare visse fødevarers indflydelse på sygdomme som diabetes og hjerte-kar-sygdomme.
Foto: JOACHIM ADRIAN/POLFOTO/ARKIV
Foto: JOACHIM ADRIAN/POLFOTO/ARKIV

En mere indgående viden om, hvorfor nogle fødevarer forårsager udviklingen af forskellige sygdomme som type-2-diabetes og hjerte-kar-sygdomme er blandt de muligheder, som ny forskning giver.

Et studie lavet af forskere fra Aarhus Universitet og Aarhus Universitetshospital slår fast, at ernæringsforskere kan overføre ernæringsstudier fra svin til mennesker, skriver MetroXpress.

Resultaterne betyder blandt andet, at forskere fremover kan samle de blods- og vævsprøver, som ikke kan fremskaffes fra mennesker, fra svin.

 Novo Nordisk vil have slankemiddel til Mexico 

 Giganter ser muligheder i overset gigtsygdom 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også