Region Hovedstaden igangsætter stort telemedicinsk projekt

Mere end 450 patienter og gravide skal til selv at måle og vurdere deres tilstand i forsøget på at opnå en bedre livskvalitet. Samlet er der bevillinger på 35,8 mio. kr. til projektet i Region Hovedstaden.
Foto: Jyllands-Posten
Foto: Jyllands-Posten

Region Hovedstaden afprøver nu telemedicin i det største forsøg nogensinde i regionen. Forsøget, Klinisk Integreret Hjemmemonitorering, bliver finansieret med 19,8 mio. kr. fra Region Hovedstaden selv, mens yderligere 16 mio. kr. tilføres projektet fra Fonden for Velfærdsteknologi. Det oplyser Region Hovedstaden i en pressemeddelelse.

”Vi har store forventninger til forsøget. Sundhedsvæsnets effektivitet kan formentlig øges ved at øge antallet af selvhjulpne patienter, og patienterne bliver styrket ved i højere grad at tage del i deres egen behandling. Derudover satser vi på at lægge den første asfalt til den telemedicinske motorvej, så flere og flere patienter kan kobles på telemedicin, udtaler Torben Mogensen, formand for Region Hovedstadens telemedicinske styregruppe og vicedirektør på Hvidovre og Amager Hospital, i meddelelsen.

Både patienter og gravide

Blandt de 450 personer, der skal deltage i det telemedicinske forsøg, er blandt andet gravide, der skal måle deres egen vægt, urin og blodtryk, før deres konsultation hos jordemoder, KOL-patienter, som bruger en elektronisk tavle-PC til at aflevere målinger af deres lungefunktion samt patienter med kronisk tarmsygdom, som tager billeder af en afføringsprøve for at mildne sygdomsforløbet.

Ud af de i alt 450 personer er der blandt andet tale om 150 KOL-patienter, som fra november 2013 og seks måneder frem skal måle deres vægt, lungefunktion og iltmætning i blodet og sende det til hospitalet via en tavle-PC.

Dermed skal de hverken bruge tid eller ressourcer på at tage til ambulant kontrol. Forsøget tager udgangspunkt i Hvidovre, Amager og Herlev Hospitaler, oplyser Region Hovedstaden.

Partnere i forsøget Klinisk Integreret Hjemmemonitorering er Region Hovedstaden, Region Midt, Hvidovre Hospital, Herlev Hospital, Amager Hospital og MedCom. Herudover deltager seks kommuner i hovedstadsområdet.

Når resultaterne foreligger, vil både de kliniske og økonomiske effekter af forsøget blive evalueret af Syddansk Universitet og Socialstyrelsen.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også