MedWatch

Avis: Apotekermonopol står til bevarelse

Trods erhvervs- og vækstminister Henrik Sass Larsens udmeldinger om et opgør med apotekernes monopol, ser det ifølge Berlingske ud til, at liberaliseringen af markedet bliver begrænset.

Foto: STINE BIDSTRUP

Erhvervs- og Vækstminister Henrik Sass Larsen luftede for nylig sine intensioner om at gøre op med apotekernes monopol. Men ifølge Berlingske, der har talt med en række politiske kilder, ser det ud til, at apotekerne i denne omgang undgår konkurrence fra spillere som Matas og supermarkeder.

"Der hersker bred enighed om, at Henrik Sass Larsen næppe kommer igennem med sine ønsker om en liberalisering af markedet," skriver avisen.

De Radikales sundhedsordfører Camilla Hersom forventer ikke en fuldstændig liberalisering af markedet, hvor alle kan eje et apotek, også folk, der ikke er farmaceuter. Det er ikke den vej, vinden blæser, fortæller hun. Men der vil formentlig blive foretaget enkelte ændringer for at skabe mere konkurrence.

Ifølge Berlingske er arbejdsgruppens rapport, der er blevet forsinket flere gange, nu færdig. Den er dog ikke offentliggjort og mangler at blive behandlet politisk.

 Matas-topchef: Liberalisering ikke afgørende

 Farmaceuter: Fint med øget konkurrence, men... 

 Sass vil bryde apoteker-monopol 

 Apoteker i ny prisstrid  

Mere fra MedWatch

KU søger chef til nyt life science-program

Københavns Universitet har indledt jagten på den programdirektør, der skal stå i spidsen for innovationsprogrammet Spark Denmark, som Novo Nordisk Fonden forleden kastede 44 mio. kr. efter for at bringe flere akademiske projekter indenfor farma, medico, sundhedsteknologi og industriel biotek til markedet.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier