MedWatch

Ny direktør for Nordsjællands Hospital

57-årige Bente Ourø Rørth bliver ny direktør for Nordsjællands Hospital. Hun har været konstitueret direktør, siden den skandaleramte Suzanne Aaholm fratrådte i marts.

Foto: LIND OLE, Jyllands-Posten

Det bliver en ganske erfaren kvinde, der nu skal stå i spidsen for Nordsjællands Hospital, der tæller hele 4.000 medarbejdere. Det oplyser Region Hovedstaden i en pressemeddelelse.

”Jeg har haft det privilegium at være en del af hospitalsdirektionen gennem de seneste 13 år, og jeg brænder for Nordsjællands Hospital. Nu glæder jeg mig til at påtage mig ansvaret i den nye rolle som hospitalsdirektør og fortsætte den positive udvikling af hospitalet, som jeg sammen med den øvrige direktion og det yderst kompetente personale har gennemført de seneste år,” udtaler Bente Ourø Rørth i meddelelsen.

Stolt af intern kandidat

Regionsdirektør Hjalte Aagard glæder sig over, at man har ansat en meget sikker hånd på posten. Han mener, det er et klaå på skulderen til hele organisationen, at man til en så stor post har valgt en intern kandidat.

Bente Ourø Rørt er uddannet sygeplejerske i 1978 og har og har en diplomuddannelse i ledelse samt en master i organisationspsykologi (MPO). Hun kom i 2000 til Nordsjælland som chefsygeplejerske ved Hillerød Sygehus, som det hed den gang, hvorefter hun indtrådte i sundhedsvæsenets direktion i det daværende Frederiksborg Amt i 2003.

Suzanne Aaholm måtte trække sig fra stillingen, fordi en advokatundersøgelse dokumenterede, at hun var inhabil, da hun sidste år ansatte en projektdirektør til at stå i spidsen for byggeriet af et nyt supersygehus til 3,8 milliarder kroner. Ifølge Politiken traf hun den beslutning uden at oplyse, at projektdirektøren også skulle vidne i hendes private voldgiftssag mod Frederiksberg Kommune

Mere fra MedWatch

Her er de vigtigste nyheder fra MedWatch i uge 39

Et konsortium står til at overtage Ferrosan Medical Devices, der kan være klar til en børsnotering inden for en femårig tidshorisont. Derudover fortsætter kampen om medarbejderne i branchen, mens Novo Nordisk har indgået en ny aftale. Gik du glip af noget?

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier