MedWatch

Advarsel mod salg af forfalskede lægemidler

Danskere bliver fuppet af organiserede kriminelle, som fremstiller forfalsket receptmedicin og sælger det via nettet. Det kan være livsfarligt, lyder advarslerne.

Foto: SJØRUP THOMAS

Et stigende antal danskere spiller hasard med deres helbred, når de på nettet køber receptpligtig medicin uden om egen læge eller sygehus. Risikoen for at få tilsendt forfalsket og potentiel farlig medicin er stor, fastslår både sundhedsmyndigheder, forskere og lægemiddelindustrien, som advarer danskerne mod farerne ved at købe receptmedicin på nettet.

Som Jyllands-Posten skrev forleden, tilbyder et stigende antal udenlandske hjemmesider danskerne receptmedicin uden om egen læge. Men europæisk forskning har vist, at mere end 50 pct. af de lægemidler, der sælges via internettet, kan være forfalskede, og hvis den medicin, man køber, er forfalsket, vil den oftest indeholde for lidt, for meget, forkert eller intet af det virksomme stof. Det kan alt sammen være sundhedsskadeligt eller ligefrem livstruende, og i værste fald kan de falske lægemidler også indeholde livsfarlige stoffer som cement, malingrester eller kølervæske, lyder advarslen.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra MedWatch

Genmab-partner trækker sig fra samarbejde

Abbvie ønsker ikke længere at udvikle en fælles kræftkandidat med Genmab, men biotekselskabet skal stadig betale royalites af et eventuelt fremtidigt salg ved kommercialisering.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier