Optræk til comeback for privathospitaler

Det offentlige får brug for hjælp udefra, når løftet om hurtige diagnoser skal holdes fra september. Det giver udsigt til fremgang hos trængte privathospitalerne.
Foto: Cecilie Smetana / Jyllands-Posten
Foto: Cecilie Smetana / Jyllands-Posten

De offentlige hospitaler kommer ikke uden om privathospitalerne, hvis fristen om 30 dages udredningsret skal overholdes. Derfor står den pressede sektor til at få en genopblomstring, når langt flere syge danskere forventer at få stillet en hurtig diagnose.

Sådan lyder vurderingen fra såvel Region Hovedstaden som  Region Midtjylland, skriver Berlingske.

"Når så mange i dag først er udredt efter en måned, kræver det, at vi bruger hele klaviaturet - også de private hospitaler, så aktiviteten hér kommer helt klart til at stige," fastslår formand for Danske Regioner Bent Hansen ( S).

I Region Midtjylland, hvor Bent Hansen er formand, er der "særlige udfordringer" med at opfylde udredningsretten på 12 specialer, som dækker alt fra hjertelidelser over gigt til lunge-, urinvejs og øre-næse-hals-problemer.

Penge til flaskehalse

I 2012 blev 40 procent af de nyhenviste patienter i hovedstadsområdet først tilset på hospitalerne efter 30 dage. I Region Hovedstaden har man netop besluttet at bruge 20 millioner kroner på to CT-scannere og afsæstte ti millioner kroner yderligere til afvikling af flaskehalse.

"Hvis den politiske vilje er der, kan det blive meget omfattende," for privathospitalernes økonomi,vurderer Nis Alstrup, direktør på privathospitalskæden Hamlet-Aleris.

På Aalborg Sygehus er der over 100 ugers ventetid på at få en udredning for allergi. Det bliver svært at nå regeringens målsætning, erkendte planlægningschef over for MedWatch for to uger siden.

 Nordjylland: Udredningsgaranti en stor udfordring

 Hovedstaden tror på allergi-udredningsgaranti 

 Bredt politisk pres for at forbedre allergi-behandling

 4 ud af 10 allergikere melder sig allergi-syge

 Stort fald i offentlige patienter til privathospitaler 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også