MedWatch

Regioner lægger nationalt priorioteringsinstitut i dvale

Danske Reigoner har for nuværende opgivet tanken om et nationalt prioriteringsinstitut.

Foto: Emil Ryge Christoffersen / Jyllands-Posten

Det bliver ikke i denne omgang, at der bliver oprettet et nationalt prioriteringsinstitut i Danmark.

Danske Regioner lancerede første gang tankerne om et nationalt prioriteringsinstitut à la det britiske NICE i et medicinudspil fra 2011, men efter regionerne tre år i træk har taget ideen om et nationalt prioriteringsinstitut med til økonomiforhandlingerne uden at komme tættere på at blive en realitet, så sparker formand Bent Hansen (S) ifølge Dagens Pharma nu idéen til hjørne.

"Den ide er der ikke meget liv. Nu lægger vi prioriteringsinstituttet i dvale, mens vi arbejder videre med, at de institutioner, vi har i vores regi, KRIS og RADS, bliver skarpe på at komme med de rigtige anbefalinger," siger Bent Hansen til Dagens Pharma.

Regionrådsformanden vurderer, at det er udmeldinger fra læger og patientforeninger, der har været blandt årsagerne til, at regeringen ikke vil gå videre med ideen om et prioriteringsinstitut. Disse grupper har givet udtryk for, at de frygtede et for snævert fokus på prisen på lægemidler.

 Regeringen ser på fire modeller for prioriteringsinstitut 

 10 sundhedspolitiske udfordringer i 2013

 Regionerne udskyder nationalt prioriteringsinstitut 

Mere fra MedWatch

Her er de vigtigste nyheder fra MedWatch i uge 39

Et konsortium står til at overtage Ferrosan Medical Devices, der kan være klar til en børsnotering inden for en femårig tidshorisont. Derudover fortsætter kampen om medarbejderne i branchen, mens Novo Nordisk har indgået en ny aftale. Gik du glip af noget?

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier