MedWatch

Miljøsanering forsinker sygehus-byggeri

Det Nye Rigshospitalet bliver forsinket  som følge af miljø-problemer.

Potentielle leverandører af diverse former for udstyr til Det Nye Rigshospitalet må formentlig væbne sig med tålmodighed.

En uforudset, dyr og tidskrævende miljøsanering af de bygninger, der skal nedrives for at give plads til byggeriet, resulterer nemlig  i en forsinkelse på ni måneder. Det fremgår af nyhedsbrevet til Rigshospitalets medarbejdere, IndenRigs, hvori projektdirektør Henrik Eriksen, Rigshospitalet, fortæller:

"Rigshospitalets byggeprojekt er i planlægningen af nedrivningen af diverse bygninger, her i foråret blevet gjort opmærksom på, at forureningen af bygningernes vægge, gulve og lofter er meget mere omfattende, end vi havde forudset. Denne forurening - som bl.a. omfatter bly og pcb - skal fjernes, inden nedrivningen kan påbegyndes."

Han tilføjer, at det er en meget dyr og meget tidskrævende miljøsanering.

"Det betyder, at byggeriet af Det Nye Rigshospital bliver forsinket med ca. 9 måneder. Afslutningen af byggeprojektet forventes derfor udskudt fra oktober 2017 til august 2018," hedder det i nyhedsbrevet.

Sygehusbyggeri: 44 mia. kr. + 8,5 mia. kr.

Sygehusbyggerier: It-branchen kræver 10 pct. til sundheds-it

Branche bobler af optimisme 

Mere fra MedWatch

Her er de vigtigste nyheder fra MedWatch i uge 39

Et konsortium står til at overtage Ferrosan Medical Devices, der kan være klar til en børsnotering inden for en femårig tidshorisont. Derudover fortsætter kampen om medarbejderne i branchen, mens Novo Nordisk har indgået en ny aftale. Gik du glip af noget?

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier