MedWatch

Studie: Antibiotika kan kurere rygsmerter

I ny dansk forskning er det lykkes at lindre eller helt fjerne kroniske lændesmerter ved behandling med antibiotika, efter at man har fundet acnebakterier i ryggen på diskosprolapspatienter.

En dansk forskergruppe har fundet frem til, at der findes acnebakterier i en stor andel diskosprolapspatienter. Det førte til idéen om at behandle rygsmerter med antibiotika.

"Vi har taget vævsprøver af patienter, der lå på operationsbordet for diskusprolaps, og vi har fundet bakterier hos halvdelen af dem. Vores teori er, at i forbindelse med prolapsen kommer der et hul til blodbanen, og her kan bakterierne trænge ind. Og det er bakterierne, der giver de skader, som gør ondt," siger overlæge og professor Claus Manniche, forskningsleder ved Rygcenter Syddanmark i Middelfart, til Berlingske.

Behandlingen med antibiotika har i et forsøg med 162 patienter vist sig at kunne lindre rygsmerterne for en særlig gruppe af kronisk plagede rygpatienter. Centret vurderer, at 15-20.000 danskere kan få glæde af behandlingen.

"Der var ingen forbedringer i placebogruppen, mens der var fremgang hos 60 procent i gruppen, som fik antibiotika. I gennemsnit blev smerterne halveret og funktionsevnen fordoblet. Det hjalp ikke dem alle og ikke lige med det samme, så det er ikke en mirakelkur. Men det er et unikt resultat i rygbehandling, at forbedringerne fortsætter, efter at kuren er holdt op," siger Claus Manniche.

Venturemillioner til implantat mod diskusprolaps  

Stamceller kan kurere kroniske rygsmerter

Hjælpemidler forebygger rygskader på hospitaler 

Mere fra MedWatch

Direktør forlader svenske Lif

Anders Blanck, der siden 2011 har været adm. direktør i svenske Lif, har oplyst til bestyrelsen, at han ønsker at forlade posten.

Boston Scientific opkøber privatejet selskab

Amerikanske Boston Scientific har set sig lun på virksomheden Obsidio, der har udviklet en særlig teknologi til at lukke for blodtilførslen, og overtager ejerskabet i en handel uden oplyst pris.

Konservative tavse om modstand mod statsstøtte til Bavarian Nordic

Det Konservative Folkeparti stemte som eneste parti i Folketinget imod statsstøtten på op mod 800 mio. kr. til Bavarian Nordics udvikling af en covid-19-vaccine, men partiet ønsker ikke at kommentere, hvorfor de tog afstand fra det statslige samarbejde med virksomheden.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier