MedWatch

Hjælpemidler forebygger rygskader på hospitaler

Resultater fra nyt projekt på to hospitaler er godt nyt for leverandører af hjælpemidler.

Leverandører af hjælpemidler til sygehussektoren får nu endnu et godt argument at have med i salgsmappen: Brug af de rigtige hjælpemidler kan nemlig forebygge rygskader hos plejepersonale og måske også sygefravær på den længere bane, viser et nyt projekt fra hospitalerne selv.

Det fremgår af en pressemeddelelse, der refererer til en stor undersøgelse, som Hospitalsenheden Horsens og Aarhus Universitetshospital i fællesskab har gennemført.

”Plejearbejde er fysisk hårdt, og det kan landets sundhedspersonale mærke på egen krop. Særlig udsat er ryg og lænd, som mange sygeplejersker, serviceassistenter og andre sundhedsfaglige grupper oplever at have ondt i. Men en netop afsluttet undersøgelse - ”Projekt Fokus” - viser, at man kan gøre meget for at forhindre dette og på længere sigt måske mindske sygefraværet og forebygge nedslidning,” hedder det i meddelelsen.

Indkøb af nye hjælpemidler

Medarbejdere i undersøgelsen deltog indledningsvis på et kursus, hvor de fik præsenteret og øvede anvendelse af en række nye hjælpemidler, hvorefter afsnittene, hvori de arbejdede, selv stod for at indkøbe hjælpemidler efter deres individuelle behov.

Antallet af medarbejdere på afsnittene, der oplever rygsmerter, faldt markant over det år, som projektet kørte.

Mere fra MedWatch

Her er de vigtigste nyheder fra MedWatch i uge 47

I denne uge kom der en endelig afklaring angående Kåre Schultz’ fremtid i det israelske medicinalselskab Teva, og så annoncerede Novo Nordisk også en udvidelse af faciliteterne i Bagsværd for 5,4 mia. kr. Gik du glip af noget?

Læs også

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier