MedWatch

V: Luk Det Frie Forskningsråd

Det Frie Forskningsråd bør lukkes, og pengene skal i stedet satses på Højteknologifonden, som skaber større værdi for erhvervslivet, mener Venstre. I øjeblikket er det ellers Højteknologifonden, som står over for en fusion med et af de andre råd.

Foto: Jacob Ehrbahn / Jyllands-Posten

Det kommer sandsynligvis til et slagsmål mellem regeringspartierne og Venstre, når regeringen inden længe fremlægger sit forslag til, hvordan en ny dansk innovationsordning skal se ud. Det skriver Berlingske.

Herunder hører blandet andet det såkaldte rådsystem, og her har regeringen tidligere meldt ud, at man vil foreslå, at Højteknologifonden slås sammen med Det Strategiske Forskningsråd. Det forslag har dog mødt kritik fra store dele af erhvervslivet og universitetsverdenen, og nu går også oppositionspartiet Venstre til kamp for fonden.

I stedet foreslår Venstres forskningsordfører Esben Lunde at nedlægge Det Frie Forskningsråd og lægge det ind under Danmarks Grundforskningsfond.

"Højteknologifonden har været et rigtig godt bindeled mellem virksomheder og universiteter. Vi frygter, at indsatsen vil blive klemt, hvis et nyt megaråd, som regeringen lægger op til, skal varetage både strategisk forskning, innovation og højteknologi. Vi vil gå langt for at bevare Højteknologifonden, som den er i dag," siger Esben Lunde til Berlingske.

Skal lære af succes

Forsknings og uddannelsesminister Morten Østergaard (R) er helt enig i, at Højteknologifonden i sin levetid har præsteret flot, og det er netop derfor, han ønsker en sammenlægning med Det Strategiske Forskningsråd.

"Jeg deler anerkendelsen af Højteknologifondens resultater, men vi skal se, om det kan udbredes til en større del af innovationsområdet. Man vil kunne søge den samme slags midler i den nye innovationsfond, som man i dag kan i Højteknologifonden," siger ministeren til Berlingske.

Den køber hverken Esben Lunde eller erhverrvslivet dog. Hos DI frygter man således stadig, at en lukning af Højteknologifonden som selvstændig enhed vil medføre et mindre fokus på forskning i erhvervslivet.

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier