MedWatch

Nogle bakterier vil hellere nyde end yde

De er derude, baktierie-snylterne. Lundbeckfonden støtter forsker, der vil til bunds i bakteriesamfund - og skabe bedre behandling.

Foto: FRANDSEN FINN

Ph.d. Sandra Breum Andersen får nu doneret 688.563 kr. fra Lundbeckfonden til et forskningsprojekt hos DTU Systembiologi. Pengene skal bruges til at undersøge, hvordan bakteriesamfund fungerer.

Det skriver DTU i et nyhedsbrev.

"På det seneste har det vist sig, at bakterier kan tilskrives nogle træk, som man ellers forbinder med intelligente væsener. Eksempelvis kan de samarbejde mod fælles vinding, men lider også under snyltere, der hellere vil nyde end at yde," hedder det i nyhedsmeddelelsen.

Jo bedre vi bliver til at forstå bakteriesamfund, jo bedre bliver vi til at behandle livsfarlige infektioner hos blandt andet patienter med cystisk fibrose, påpeger DTU i meddelelsen.

Læs mere på DTUs hjemmeside

Mere fra MedWatch

Magnus Heunicke er smittet med corona

Sundhedsminister Magnus Heunicke er i selvisolation i Bruxelles, efter at ministeren har fået et positivt svar på en coronatest. Han deltog i en julefrokost i Sundhedsministeriet i fredags, hvorfra der også er et andet smittetilfælde, men smittekilden er endnu ikke fastslået.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier