MedWatch

Gammelt lægemiddel skal hjælpe maniodepressive

Studier i mus har vist, at et gammelt lægemiddel med en helt anden indikation muligvis kan hjælpe maniodepressive patienter. Midlet har langt færre bivirkninger end den nuværende behandling.

Det ældre lægemiddel ebselen, der oprindeligt er udviklet til patienter med slagtilfælde, kan vise sig at være godt for maniodepressive patienter.

Det skriver Dagens Medicin på baggrund af artikler i tidskiftet Nature Communications.

Studier på mus viser, at ebselen har samme effekt, det vil sige blokerer for det samme enzym, som det middel, man hidtil har benyttet; lithium. Samtidig er der langt færre bivirkninger forbundet ved at indtage ebselen end lithium.

Sidstnævnte er særligt vigtigt, fordi maniodepressive ofte afbryder behandling med lithium på grund af bivirkningerne, og dermed oplever tilbagefald.

Efter forsøget med musene er næste skridt nu et klinisk fase1-studie, hvor ebselen skal afprøves på raske forsøgspersoner for at se, hvordan de reagerer på midlet.

Mere fra MedWatch

Eli Lilly får forlomme til fedmehåb hos FDA

Med en fast track status får medicinalselskabet Eli Lilly sænket behandlingstiden for sin registreringsansøgning hos FDA af lægemiddelhåbet Tirzepatid til omtrent seks måneder fra de normale ca. 10 måneder.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier