MedWatch

Lægemiddel mod antibiotika-resistens har lange udsigter

Forskere bag et potentielt lægemiddel forhandler ifølge eget udsagn med lægemiddelvirksomheder, der kan bringe kandidaten videre i kliniske forsøg.

Et af de stærkt omtalte præparater til bekæmpelse af resistente bakterier udviklet af danske forskere har ikke været igennem kliniske forsøg med mennesker.

Det skriver ing.dk i kølvandet på en artikel fra Ritzau i weekenden. Heri skrev Ritzau med henvisning til Søndagsavisen, at ”medicinen er klar - men nu mangler der et medicinalfirma, som vil gå i gang med en produktion af midlet”.

Nyhedsbureauet skrev videre, at ”et hold forskere fra Syddansk Universitet kunne allerede i december sidste år præsentere offentligheden for det opsigtvækkende forskningsresultat: Et præparat, der åbner de resistente bakterier, så antibiotikaen igen virker.”

”Ifølge klinisk lektor på SDU Oliver Hendricks er den store udfordring derfor nu at finde kommercielle samarbejdspartnere, der kan se mulighederne i midlet.

Opgaven er at finde en kommerciel partner, der ud fra sit perspektiv kan se vores forskning som en attraktiv forretningsmulighed, ” hed det fra Oliver Hendricks, der ifølge eget udsagn fører samtaler med flere af de helt store medicinalfirmaer.

Kun museforsøg gennemført

Det kan dog vare lidt endnu, før præparatet er klar til markedspladsen. Ing.dk skriver således på basis af et interview med forskeren:

»JEK47 er ikke et godkendt lægemiddel, og det har ikke været igennem den sædvanlige forsøgsprotokol. Men vi har et stof, som vi har patent på, og som er afledt af et andet stof, som har været meget brugt,« forklarer Oliver Hendricks, der er en af forskerne bag udviklingen af JEK47 og klinisk lektor på SDU.

I artiklen hedder det videre, at der nu er behov for en aftale med investorer, der kan sikre de kliniske forsøg på mennesker. Foreløbig er der gennemført museforsøg med lægemiddelkandidaten, der er udviklet på basis af et årtier gammelt lægemiddel, kaldet Thioridazin og brugt mod skizofreni.

Mere fra MedWatch

Læs også

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier