Lobby-virksomhed forklædt som sundhedsnetværk

Et sundhedsnetværk, der "arbejder for at fremme kvaliteten af den danske sundhed på alle niveauer" deler adresse og nøglepersoner med omstridt PR-virksomhed.

Copenhagen Health Network er muligvis andet og mere, end hvad det har udgivet sig for.

"Copenhagen Health Network er et sundhedsnetværk, som har til formål at afholde møder og konferencer for at kvalilficere den offentlige debat på sundhedsområdet," skriver netværket ellers på dets hjemmeside.

Men hvad netværket indtil, for nylig ikke skrev, var, at man delte adresse og nøglepersoner med den omstridte PR-virksomhed Waterfront Communications, der i øjeblikket er i mediernes overskrifter i forbindelse med deres arbejde for DSB.

Ifølge Altinget er CHN's sekretariatschef, Dennis Dalgaard, også projektleder i Waterfront, ligesom direktøren for Waterfront, Lars Poulsen, samtidig sidder i bestyrelsen i CHN.

Intet af dette fremgik af CHN eller Waterfronts hjemmesider, indtil Altinget bragte deres artikler om sammenfaldet. Nu står der på CHN's hjemmeside, at netværket af stiftet af Waterfront.

Fokus har været på høreapparater

CHN har været særdels aktiv inden for ét område: Høreapparater. Man har indsendt høringssvar, udarbejdet grønbøger og haft foretræde hele fire gange i hhv. Folketingets Sundhedsudvalg, Folketingets Socialudvalg og i Folketingets Erhvervs-, Vækst- og Eksportudvalg.

Ved alle møderne blev der ifølge Altinget advokeret for at få lempet regeringens indgreb på området for høreapparater. Waterfront har samtidig udført lobbyvirksomhed for Dansk Hørecenter. Desuden er netværkets bestyrelsesformand, Niels Jørgen Langkilde, tidligere ansat i Waterfront og er i dag kommunikationschef i Dansk Hørecenter.

Professor i statskundskab Peter Munk Christiansen, der forsker i lobbyisme, ser Waterfront og CHN's ageren som et eksempel på lobbyisme, der er kritisabelt og skadeligt for den demokratiske proces.

Netværkets bestyrelsesformand, Niels Jørgen Langkilde, fastslår over for Altinget, at CHN er et tværfagligt mødested på sundhedsområdet. Han afviser også, at CHN i stedet er en lobbyvirksomhed.

Netværket har desuden også været aktiv i forbindelse med omlægningen af tilskud til smertemidler. Medicinalvirksomheden Grünenthal ville stå til at miste salg, hvis omlægningen blev en realitet. Klavs Hundebøll, der er Market Access Manager i Grünenthal, var indtil for nylig medlem af netværkets syv mand store advisory board.

Læs hele sagen på Altinget.dk.

 Industri frygter halvering i nye høreapparat-brugere

 Branche holder krisemøde om høreapparatreform

 DF trækker minister i samråd om smertemedicin

 Udvalg kræver minister-svar i debat om smertemidler 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også