MedWatch

Studie: Mælkefremmende protein kan føre til aggressiv brystkræft

Et nyt studie viser, at et bestemt protein, som fremmer produktionen af brystmælk, muligvis også gør, at brystkræft bliver aggressiv. Opdagelsen kan føre til en ny forståelse af behandlingen af kræftformen.

Foto: Emil Ryge Christoffersen / Jyllands-Posten

Proteinet ELF5 findes i alle brystceller, og dets funktion er at aktivere kvinders produktion af brystmælk. Proteinet findes tilmed i brystceller, som er ramt af kræft, men her kan det ikke opfylde sin funktion, hvilket i stedet resulterer i, at kræftsygdommen bliver mere aggressiv.

Det skriver Reuters med henvisning til et nyt australsk/britisk studie, som netop er blevet offentliggjort i tidsskriftet PLOS Biology.

”Kræftceller reagerer ikke ordentlig på ELF5, så de tillægger sig nogle egenskaber, som gør sygdommen mere aggressiv og mere resistent mod behandling med eksisterende terapier,” siger professor Chris Ormandy, som stod i spidsen for studiet, i et telefoninterview med Reuters, og tilføjer:

”Opdagelsen åbner nye veje for terapien og for at udvikle nye markører, som kan forudsige eventuelle reaktioner på terapien.”

Mere fra MedWatch

Lars Rasmussen advarer mod høje lønstigninger

Virksomheder har et ansvar for at være med til at bremse inflationen ved at holde lønstigninger i ro i de kommende overenskomstforhandlinger, mener Lars Rasmussen, der er bestyrelsesformand for både Coloplast og Lundbeck.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier