Nyt naturmiddel til danske diabetespatienter

Natur-Drogeriet har nu fået godkendt et naturmiddel til salg til diabetespatienter med senkomplikationen diabetisk neuropati - et middel svenske og tyske patienter har kunnet købe siden 1950.

Siden 1950 har patienter med diabetisk neuropati har kunnet købe alfa-lipon i både Tyskland og Sverige. Nu kan danske patienter også.

Natur-Drogeriet har nemlig netop fået godkendt naturmidlet til salg på det danske marked.

Alfa-lipon er til behandling af diabetisk neuropati, også kaldet diabetisk nervesygdom, der er en senkomplikation ved diabetes. Den rammer ofte nerverne i fødderne og benene.

"Alfa-liponsyre er et molekyle, som vi har i kroppen, og som desuden optages gennem kosten. Spinat er en af de vegetabilske kilder, der er rig på alfa-liponsyre, men der skal spises mere end 7 kg spinat for at få bare 2 mg.," skriver selskabet i en meddelelse.

Læge, forsker og rådgiver inden for diabetes, phd., Kjeld Bruun-Jensen, Diabeteschat.dk, har tidligere skrevet på sin blog, at "der skal nok mere forskning til, inden man kan være helt sikker på effekten".

"Men når så mange uafhængige har undersøgt stoffet og fundet det virksomt, så må det være en vis sandsynlighed for at det virker," pointerede han. Læs bloggen og patientkommentarerne her

 Professorer: Staten spilder millioner på diabetesmedicin

Prøv MedWatch gratis og uforpligtende i 40 dage, og modtag samtidig vores gratis nyhedsbrev to gange dagligt.    

 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også