MedWatch

Forskere opdager mulig årsag til tinnitus

En gruppe forskere fra University of Leicester har fundet en mulig årsag til tinnitus. Og selvom forskningen stadig er i de tidlige stadier, håber forskerne, at det baner vejen for en behandling af lidelsen.

Foto: Colourbox

Forskere fra University of Leicester i England har gennem et nyt studie påvist en mulig årsag til tinnitus – en forhøjet og ukontrolleret aktivitet af neuroner i hjernen.

Studiet - som er udgivet i den seneste udgave af tidsskriftet Auris - viste, at støj og høje lyde kan føre til tab af hørelsen og samtidig sætte gang i en ukontrolleret aktivitet af disse hjerneceller. Neuroner er nerveceller med det specielle formål at transmittere signaler, og hjernens neuroner findes i den del af hjernestammen, hvor hjernen fortolker signaler hårcellerne i øret.

Cellernes forhøjede aktivitet er også forbundet med kaliumkanalerne i hjernen, som regulerer cellernes elektriske aktivitet. Støj og høje lyde hæmmer kaliumkanalernes effekt, hvilket fører til at cellerne konstant er aktive, afslører forskerne.

De håber, at resultaterne kan føre til en behandling af lidelsen, hvor man bringer cellerne tilbage til deres naturlige hviletilstand, men påpeger også, at forskningen stadig er i de tidlige stadier.

Mere fra MedWatch

Lars Rasmussen advarer mod høje lønstigninger

Virksomheder har et ansvar for at være med til at bremse inflationen ved at holde lønstigninger i ro i de kommende overenskomstforhandlinger, mener Lars Rasmussen, der er bestyrelsesformand for både Coloplast og Lundbeck.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier