MedWatch

Studie: Latinoer har forhøjet risiko for at udvikle diabetes

Et nyt amerikansk studie har undersøgt en række præ-diabetiske patienter af forskellig etnisk baggrund, og fundet ud af, at latinamerikanere har en større risiko for at udvikle type 2-diabetes end hvide eller sorte.

Foto: Jyllands-Posten

Et nyt studie, som netop er blevet publiceret online i tidsskriftet Diabetes Care, indikerer, at etniske forskelle spiller en stor rolle i udviklingen af type 2-diabetes. Det skriver News Medical.

Studiet blev foretaget af Heart Institute, Biomedical Imaging Research Institute og Diabetes and Obesity Research Institute ved Cedars-Sinai Hospital og undersøgte en række overvægtige, præ-diabetiske patienter af forskellig etnisk baggrund.

”Målet er forebyggelse af diabetes. Ikke alle overvægtige mennesker, som har insulinresistens, vil nødvendigvis udvikle diabetes. Hvis vi kan påvise, hvem der har størst risiko for at udvikle diabetes og hvorfor, så kan vi lave tiltag til forebyggelse for de mennesker," siger Richard Bergman, ph.d. og leder af Cedars-Sinai Diabetes and Obesity Research Institute og stod i spidsen for studiet, ifølge News Medical.

Større fedtophobning hos latinoer

Kronisk fedme fører til, at fedtet begynder at ophobe sig i bugspytkirtlen, leveren og skeletmusklerne, men præcis hvor stor en betydning denne fedtophobning har, er forskellig fra person til person.

Men det nye studie viser, at der for latinamerikanerne er en større ophobning af fedt i bugspytkirtlen, hvilket gør det sværere for kirtlen at producere insulin.

”En af grundene til, at nogle mennesker har en forhøjet risiko, mener vi er, at fedt i bugspytkirtlen gør den ude af stand til at producere tilstrækkelige mængder insulin, hvilket kan føre til nedsat glukosetolerance og i sidste ende type 2-diabetes,” siger Lidia Szczepaniak, ph.d. og leder for afdelingen for magnetic resonance spectroscopy ved Cedars-Sinai Heart Institute and Biomedical Imaging Research Institute.

”I vores studie opdagede vi, at latinoer var ekstra sårbare, da de havde en tendens til større ophobning af fedt i bugspytkirtlen og insulinproduktionen hos dem blev fuldstændig holdt nede,” fortsætter hun.

 Veloxis opnår positive resultater hos afroamerikanere

 FDA godkender første generiske diabetespille 

Mere fra MedWatch

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier