MedWatch

Apotekerformand beskylder styrelse for at gå politisk ærinde

Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen taler mod bedre vidende, når den anklager apotekerne for bl.a. unødvendigt lange ventetider, høje medicinpriser og unødvendigt lange afstande til apotekerne, mener apotekerformand.

Foto: Colourbox

Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen er med dens kritik af apotekersektoren ude i et politisk ærinde. Styrelsen taler mod bedre vidende.

Sådan lyder det sjældent set skarpe angreb på styrelsen i et nyhedsbrev fra Apotekerforeningen. Et angreb, der kommer i kølvandet på, at styrelsen i en pressemeddelelse i går opfordrede sundhedsminister Astrid Krag (SF) og erhvervs- og vækstminister Ole Sohn (SF) til at gøre op med den ikke-eksisterende priskonkurrence hos apotekerne.

Apotekerforeningen konkluderer i nyhedsbrevet:

”Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen taler mod bedre vidende i sit angreb på landets apoteker. Lave priser, lave avancer, lav ventetid og høj tilfredshed med apotekerne står i skærende kontrast til styrelsens påstande om lang ventetid, høje priser og en generel mangel på fokus på serviceniveauet.”

Formand: Det er ideologi

Angrebet bliver fulgt op af en kommentar fra Apotekerforeningens formand, Niels Kristensen:

”Styrelsen er fuldt informeret om, at deres påstande ikke holder. Medicinpriserne i Danmark er blandt de laveste i Europa. Ventetiden på apoteker er dalet støt de seneste år og er nede på tre minutter og tyve sekunder i snit. Og generelt har apotekerne et højt serviceniveau, som vi til stadighed arbejder på at gøre endnu bedre. Danskernes tilfredshed med os er da også i top, når de bliver spurgt.”

Formanden kan derfor ”kun tolke styrelsens udmeldinger som ideologi, altså utilfredshed med den linje, den siddende regering har valgt, og det er i mine øjne ikke en styrelses opgave. Det er et grundlæggende princip, at embedsmænd skal være objektive. Det er fint nok at diskutere, men lad os gøre det på baggrund af fakta.”

Styrelse afviser apoteker-angreb 


 Konkurrencerådet vil sløjfe apoteker-monopol

Mere fra MedWatch

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier